Enlaces accesibilidad
Dispositiu Nadal

Barcelona permetrà circular pel centre amb vehicle privat

  • L'Ajuntament recomana desplaçar-se amb transport públic, que es reforçarà sobretot els dies festius
  • El dispositiu de seguretat preveu comptar amb un 15% més d'agents que l'any passat

Per
Barcelona no restringirà l'accés al centre amb vehicle privat

L'Ajuntament de Barcelona ha dissenyat un dispositiu de Nadal pensant sobretot en la necessitat de recuperar l’activitat als eixos comercials. Per això, i a diferència d’anys anteriors, permetrà que se circuli amb vehicle privat pel centre de la ciutat. Tot i això, el consistori recomana desplaçar-se amb transport públic, que els dies festius es reforçarà. També es reforçarà el dispositiu de seguretat. Està previst que la Guàrdia Urbana compti durant les festes nadalenques amb un 15% més d’efectius que l’any passat.

Barcelona no restringirà l'accés al centre amb vehicle privat | MAITE BOADA

Mobilitat ràpida i sostenible

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst reforçar del servei de metro els dies festius del desembre i el gener, en què els comerços estaran oberts, per facilitar una mobilitat sostenible, ràpida i segura en les setmanes anteriors a les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. El reforç de trens serà d’entre el 7% i el 13%, s’aplicarà a les línies convencionals (L1-L2-L3-L4-L5, les de més passatge de la xarxa) els festius 6 i 8 de desembre i els diumenges 5, 12 i 19 de desembre i 2 i 9 de gener. El reforç es concentrarà en les hores vall i punta de la tarda (entre les 13 i les 22 hores aproximadament), que són les franges de més mobilitat del cap de setmana.

 La xarxa d’autobusos també reforçarà les línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmentarà la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Accés al centre amb vehicle privat

A les persones que no tinguin alternativa i s’hagin des desplaçar amb vehicle privat se’ls recomana fer ús de l’aplicació ‘SMOU’, que permet planificar els desplaçaments per la ciutat de manera fàcil, ordenada, personalitzada i amb tota la informació a l’abast. Aquesta aplicació ofereix informació sobre la disponibilitat de més de 30.000 places d’aparcament en temps real a 84 pàrquings de la ciutat, permet pagar els parquímetres de la ciutat i també d’altres municipis de l’àrea metropolitana, i activar els punts de recàrrega elèctrica ‘Endolla Barcelona’, entre d’altres avantatges.

Festes de Nadal segures

L’Ajuntament no té previst establir mesures extraordinàries per regular els fluxos de vianants a les zones de més afluència de persones. Per tal de garantir la convivència i prevenir fets delictius en aquestes zones de gran aglomeracions, s’intensificarà el patrullatge uniformat i mixt a peu potenciant aquells llocs on hi haurà una major afluència de compradors, com són els eixos comercials de cada barri i les zones turístiques de cada districte de forma coordinada amb els Mossos d’Esquadra.

La Guàrdia Urbana també realitzarà inspeccions a locals de pública concurrència incidint també en les infraccions relacionades amb els sorolls molestos, l’excés d’aforament i el consum de begudes alcohòliques per part de menors, tant a l’interior dels locals com a la via pública. Es vetllarà perquè es respectin els horaris de tancament d’aquests locals, en especial de les seves terrasses i vetlladors. La Guàrdia Urbana farà un seguiment de les xarxes socials per detectar la convocatòria de festes i concentracions no autoritzades.