Enlaces accesibilidad
Tarragona

13 ferits en l'explosió d'una empresa de residus químics de l'Arboç

  • 4 dels ferits en estat greu per cremades al polígon industrial de Foix
  • Un incendi crema totalment la nau d'una empresa de tractament de residus
  • L'origen podria haver estat una espurna d'uns treballs de soldadura

Per
4 ferits greus en l'incendi d'una nau al polígon de l'Arboç

Tretze persones han resultat ferides, quatre amb caràcter greu, a causa d'una explosió durant un incendi d'una nau d'una empresa de tractament de residus químics situada al polígon industrial Foix de L'Arboç a Tarragona. La majoria són treballadors de l'empresa. El SEM ha enviat 10 ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats i tres unitats de logística.

El foc, que també ha cremat una desena de vehicles, hauria començat en una nau i s'hauria estès als cotxes i remolcs de camions que estaven a prop. L'alcalde de la localitat tarragonina, Joan Sans, ha explicat a L'Informatiu que tot indica que l'origen ha estat una espurna d'uns treballs de soldadura que haurien anat a parar a materials inflamables que hi havia a prop. Aquesta és la segona vegada que es crema aquesta mateixa empresa.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha explicat que quatre persones estan en estat greu i nou tenen ferides lleus. Tres dels ferits greus s'han traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on hi ha una unitat específica de cremats, mentre que el restant està a l'Hospital del Vendrell.

L'incendi esfondra la coberta de la nau

L'empresa calcinada es dedica al tractament de residus on hi ha olis, dissolvents i altres materials derivats inflamables. A causa del foc s'ha esfondrat la coberta de la nau i l'incendi també ha afectat una cisterna i tres remolcs de camió del solar contigu, a més de sis cotxes que estaven aparcats al carrer.

Fonts de Bombers han detallat que han rebut l'avís a emergències cap a les 11 del matí i han arribat al lloc dels fets una vegada l'incendi, que s'havia iniciat a l'aparcament de l'empresa, ja estava desenvolupat. Cap a mitja tarda s'ha aconseguit estabilitzar el foc tot i que seguiran els treballs continuaran per a revisar i remullar la zona.

D'altra banda, també s'han desallotjat les naus de voltant i des que han arribat al lloc els bombers han treballat per a evitar que el foc es propagui a les instal·lacions pròximes.