Enlaces accesibilidad
COVID-19

Nous brots per COVID i confinaments

Per
Els positius per covid continuen augmentant i apareixen nous brots en hospitals i centres educatius

Els positius per covid continuen augmentant. En les darreres hores, s'han declarat gairebé 3.000 nous casos i s’han originat diversos brots a Catalunya. El que més preocupen són els brots en el sector sanitari i en l'educació.

Els centres educatius són ara mateix un dels llocs on un brot de covid trastoca més. En el moment en què es detecta un positiu, cal confinar un grup. Salut notifica que hi ha 126 grups confinats i en total 27.807 persones. Això, té un impacte directe en les famílies que han de reorganitzar horaris i intentar conciliar.

En altres casos, com és el car de la facultat de medicina de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han hagut de suspendre les classes i les pràctiques presencials L'origen del brot és una festa que es va celebrar el 25 de novembre fora de la facultat. Un dels participants va presentar símptomes i va alertar la resta de companys que hi havia assistit.

La URV té en marxa un cribratge, sobretot estudiants de 4t, 5è i 6è de Medicina, i ja s'han detectat una trentena més de contagiats entre els alumnes, tots asimptomàtics i amb la pauta completa de vacunació. Se segueixen fent PCR a tots els contactes directes dels positius. La Facultat ha suspès les classes presencials i les pràctiques durant quinze dies.

Amb data d’aquest dijous, hi ha 26.906 alumnes confinats, uns 3.000 més respecte al dilluns. És a dir, un 1,87 % més del total. En aquests moments el grup d'edat de 0 a 9 anys, continua sent el que té la incidència acumulada més alta dels últims 14 dies amb 424 casos per cada 100.000 habitants.

Brots entre sanitaris

Un altre sector afectat pels brots és el sanitari. A l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa n'han tingut un de pacients arran d'una visita. Per això, han restringit els acompanyaments, i en cas de necessitar-ho, cal que aquesta persona estigui vacunada. A l'hospital Germans Trias i Pujol també han hagut de prendre mesures similars.

Salut ha estès aquestes recomanacions a tots els centres sanitaris, en un moment en què continuen augmentant els contagis.