Enlaces accesibilidad
Reaccions

Les institucions i l'arquitectura recorden Oriol Bohigas, el gran transformador de Barcelona

  • Ada Colau ha recordat també la seva participació com a arquitecte, urbanista i regidor de l’Ajuntament
  • Aragonès ha recordat la seva figura com “el gran transformador de Catalunya”
  • L’arquitecte en cap de la ciutat de Barcelona, Xavier Matilla, l'ha definit a Bohigas com “el gran referent de l’arquitectura a Barcelona”.

Per
Oriol Bohigas: el gran transformador de Barcelona

La mort d’Oriol Bohigas ha causat un impacte més enllà del món de l’arquitectura. Entitats i personalitats de diversos àmbits han mostrat les seves condolences als familiars d'una figura clau per entendre l'arquitectura moderna de Barcelona i una de les persones més importants a l'hora de dur a terme la transformació de Barcelona per poder allotjar els Jocs Olímpics del 1992.

Barcelona lamenta la mort de l'arquitecte Oriol Bohigas | Montse Soto

Colau assegura que Barcelona sempre estarà agraïda a Bohigas

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha refermat el compromís de la ciutat de Barcelona amb la memòria de l’arquitecte català i ha assegurat que la ciutat "sempre li estarà agraïda". Ha recordat també la seva participació com a arquitecte, urbanista i regidor de l’Ajuntament. Finalment, ha remarcat la importància de la seva figura per haver estat clau a l’hora de “cosir els barris”, “dignificar els barris de la perifèria”, “sanejar el centre” i “recuperar el mar”. En la mateixa línia, Jaume Collboni ha definit a Bohigas com “l’arquitecte de l’obertura de la Barcelona democràtica al mar i al món”.

També des del consistori barceloní, Ernest Maragall, president d’ERC a l’Ajuntament, ha reconegut a Bohigas com “un tros important de la nostra història recent”. La tinent d’alcalde i urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que “el seu llegat va més enllà de les transformacions urbanes”. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha destacat “el compromís tossut amb Barcelona i la independència de criteri” de l’arquitecte. L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat a Bohigas com el “pare de la Barcelona moderna”.

Aragonès defineix Bohigas com “el gran transformador de Barcelona”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat al Parlament el seu condol per la mort de Bohigas a qui ha descrit com a “el gran transformador de la ciutat de Barcelona”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha lamentat també la mort de Bohigas i ha agraït la donació del fons documental de l’arquitecte a la Generalitat el passat mes de setembre. En la mateixa línia, la diputada al Parlament de Catalunya, Elsa Artadi, ha definit Bohigas com un “referent en l’evolució urbana de Barcelona”.

L’arquitectura catalana rendeix homenatge a Oriol Bohigas

Figures destacades del món de l’arquitectura a Catalunya també han mostrat el seu condol. L’arquitecte en cap de la ciutat de Barcelona, Xavier Matilla, ha definit a Bohigas com “el gran referent de l’arquitectura i l’urbanisme a Barcelona”. L’arquitecte Jordi Gracés ha recordat com una persona “sempre al peu de canó en tot el que pensava”. Més enllà de l’arquitectura, Gracés també l’ha destacat com a escriptor per la seva participació en món editorial.

L’arquitecta Benedetta Tagliablue ha emfatitzat en la influència de l’arquitecte català en els seus companys de professió i ha destacat la seva generositat i energia. Des del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya l'han definit com "l'arquitecte de la modernitat catalana" i asseguren que ha estat "un referent per a diverses generacions".