Enlaces accesibilidad
Centre IDEAL

Coneix la vida de Frida Kahlo a través d'una biografia immersiva d'art digital

  • La proposta no inclou pintures de l’artista, sinó fotografies, pel·lícules, entorns digitals i noves instal·lacions
  • És la quarta mostra immersiva del centre d’arts digitals després de Monet, Barcelona Memòria Fotogràfica i Klimt
  • Mostra un enfocament sobre la persona, filla, amiga, muller, dona i finalment, el mite que ha transcendit generacions

Per
Coneix la vida de Frida Kahlo a través d'una biografia immersiva

La pintora mexicana Frida Kahlo és la protagonista de la nova proposta del Centre d'Arts Digitals de Barcelona IDEAL. Aquesta, però, no és una exposició amb reproduccions de la seva obra, sinó que, s'endinsa en la vida de l'artista a través de material fotogràfic, cinematogràfic i documental, així com instal·lacions de nova creació.

El centre IDEAL s'endinsa en la vida de Frida Kahlo a través d'una biografia immersiva d'art digital | Montse Soto

En total, són set instal·lacions d'art digital creades conjuntament amb estudis i artistes establerts a Barcelona, que tenen com objectiu donar a"conèixer molt més qui era Kahlo i perquè avui segueix sent una icona del món de l'art i de la cultura en general".

Biografia immersiva

El director d'IDEAL ha explicat que han creat una biografia immersiva amb "experiències diferents de caràcter digital i audiovisual de gran format que permeten conèixer molt més qui era Kahlo i explicar per què avui segueix sent una icona del món de l'art i de la cultura en general". La proposta mostra un enfocament sobre la persona, filla, amiga, muller, amant, dona i finalment, el mite que ha transcendit generacions.

Una imatge de Frida Kahlo a la biografia immersiva 'Frida Kahlo, la vida d'un mite'

Una imatge de Frida Kahlo a la biografia immersiva 'Frida Kahlo, la vida d'un mite'

La biografia immersiva es presenta sense reproduccions de pintures de l’artista amb "la voluntat de fer un pas més en els nous llenguatges immersius". La proposta explora la biografia de la pintora a través de col·leccions de fotografies històriques, pel·lícules originals, entorns digitals i instal·lacions artístiques de nova creació que reprodueixen els moments més rellevants de la seva vida i els elements clau de les seves creacions. La biografia també inclou objectes de col·leccionista i música de nova creació.

El director d'IDEAL destaca, entre altres propostes, les projeccions de gran format amb 1.000 metres quadrats de pantalla a la sala immersiva o les ulleres de realitat virtual que et "permeten caminar literalment per l'habitació de Frida Kahlo o el seu univers".

Aquesta és una estrena mundial creada per a l’IDEAL amb producció de Layers of Reality amb el suport d’Artists Rights Foundation i de Frida Kahlo Corporation.

La mostra es podrà visitar a partir d'aquest dimarts. És la quarta mostra immersiva del centre d’arts digitals després de Monet, Barcelona Memòria Fotogràfica i Klimt.