Enlaces accesibilidad
Segona jornada

Nova vaga del sector públic contra la temporalitat dels interins

  • Els sindicats veuen insuficient la proposta d'un concurs de mèrits pels treballadors que fa més de 5 anys que ocupen una plaça

Per
Nova vaga del sector públic

Segona jornada de vaga del sector públic de Catalunya contra la temporalitat dels interins a l'administració pública. La convoca la Taula Sindical, de la que forma part la CGT, i la Intersindical. Consideren insuficient la llei que s'aprovarà aquesta setmana al Congrés dels Diputats i que busca reduir la temporalitat al sector públic.

La jornada ha arrencat aquest matí amb normalitat al transport públic. Rende i Ferrocarrils de la Generalitat funcionen amb normalitat i sense incidències.

L’acte més massiu de mobilització és la manifestació a Barcelona que ha començat a la plaça d’Urquinaona a les 12.30 h.

Llei de temporalitat

Per als sindicats convocants, la nova llei contra la temporalitat que prepara el Govern espanyol és "insuficient" i no garanteix l'estabilitat laboral dels funcionaris interins ni del personal temporal, la qual cosa dificulta que "es pugui continuar garantint la prestació de serveis públics a la ciutadania".

Segons la Intersindical, els dos grans col·lectius que conformen el sector públic a Catalunya són el personal de l'àmbit educatiu i el sanitari, i encara que el redactat de la llei dona un marge d'un any per a aplicar mesures legals sobre aquests grups específics, en data d'avui "no hi ha cap solució real que pugui implicar una estabilització massiva i la fi de l'abús de la temporalitat".

Vaga sector públic

Vaga sector públic

Els sindicats convocants consideren que cal acabar amb la interinitat crònica "de milers de treballadors públics que, de forma concatenada o no, en la mateixa o en diverses places, han cobert les necessitats de les administracions catalanes".

Fa a penes un mes, la Intersindical i CGT van convocar una altra vaga en el col·lectiu d'empleats públics catalans per a protestar contra l'abús de la temporalitat, que va tenir escàs seguiment, un 7% segons la Generalitat i entre un 15 i un 20% segons els sindicats convocants.