Enlaces accesibilidad
A Barcelona

Quatre persones mortes, dos d'elles menors, per un incendi en un local a la plaça Tetuan

  • L'incendi ha començat a les 6 del matí en una antiga oficina d'un banc ocupat per 8 persones
  • Els serveis tècnics del districte van fer una inspecció a l'octubre i van descartar males condicions d'habitatge

Per
Quatre persones han mort, dues menors, en un incendi al número 20 del carrer Tetuan de Barcelona.

Quatre persones han mort, en un incendi al número 20 del carrer Tetuan de Barcelona. Dues de les víctimes són menors: un nadó de tres mesos i un altre de tres anys. L’incendi s’ha originat poc després de les 6 del matí, quan un veí ha donat la veu d’alarma, en un local d’una antiga oficina bancària que estava ocupat i en la que hi vivien vuit persones de nacionalitat romanesa, segons fonts de la investigació.

Al lloc de l’incendi, s'hi han desplaçat vuit dotacions de Bombers de Barcelona, que només han pogut rescatar amb vida a unes altres quatre persones que han sigut ateses per inhalació de fum. El servei d’emergències hi ha enviat 12 unitats terrestres del SEM i l'equip de psicòlegs. Han fet vuit assistències: dues persones traslladades a l'Hospital del Mar i dues a l'Hospital de Sant Pau en estat menys greu.

L'origen: un local ocupat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anat al lloc dels fets i en declaracions als mitjans de comunicació, ha demanat "prudència" i no "especular" sobre les causes de l'incendi, encara que ha reconegut que era "un habitatge precari" i que serveis socials havien contactat amb les víctimes de l'incendi, sobretot, interessant-se per "la situació de les criatures".

Els tècnics descarten el risc fa un mes

Arran d'una intervenció dels Mossos d'Esquadra, es demana a la propietat que actuï. Com no compareixen, els tècnics del districte fan una revisió el passat 18 d'octubre del local per si cal demanar desallotjament per males condicions. Finalment, conclouen que no es va trobar cap risc imminent i que les condicions no eren dolentes en l'àmbit estructural.

Fonts de la investigació, apunten que s'investiga si ha estat un accident o ha estat provocat perquè haurien discutit abans que es produís l'incendi.

Segons ha confirmat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, al local hi vivia més d'una família i ha confirmat que aquesta matinada s'havia produït algun incident de convivència al local.

Els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir, però encara s'investiga si està relacionat amb l'incendi. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu condol, "en nom del Govern".

Es tracta del cinquè incendi amb víctimes mortals que ha tingut lloc a Barcelona des de principi d'any, l'últim el passat mes de setembre al districte de Sant Martí, on va morir una dona gran.

El sindicat d'habitatge de l'eixample dret ha convocat aquest dimarts a la tarda una concentració de rebuig per aquest sinistre.