Enlaces accesibilidad
Generalitat

El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a Pau Gasol, Francisco Ibáñez i Els Pets

  • La futbolista Alèxia Putellas, l'empresària Mariona Carulla o el Consell de Col·legis d'Infermeres entre els guardonats

Per
Acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi de 2019
Acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi de 2019

El Govern ha anunciat aquest dimarts la llista de guardonats amb la Creu de Sant Jordi del 2021. Entre les figures que el pròxim 13 de desembre rebran el guardó en un acte a Barberà del Vallès destaquen el jugador de bàsquet Pau Gasol, el dibuixant Francisco Ibáñez o el grup Els Pets.

Vint persones i deu entitats guardonades

La portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha anunciat que la Generalitat ha acordat aquest dimarts donar la *Creu de Sant Jordi a vint persones i deu entitats. Entre les figures destacades hi ha la futbolista Alèxia Putellas, recent guanyadora de la pilota d'or, el jugador de bàsquet Pau Gasol, el dibuixant Francisco Ibáñez, pare entre d'altres de 'Mortadelo y Filemón' el grup *Els *Pets, i l'empresària i promotora cultural Mariona Carulla.

També han estat premiats el paleògraf, filòleg i historiador Jésus Alturo; l'actriu i productora teatral Anna Rosa Cisquella; el fotògraf i escriptor Ernest Costa; la filòloga i bibliotecària Joana Escobedo; la pedagoga Isabel Etxebarria; l'activista social Manuel Heredia, conegut com a Oncle Manuel; la científica Mercè Izquierdo; la muntadora cinematogràfica Elena Jaumandreu; l'escriptor i il·lustrador Enric Larreula, i el locutor i comunicador Justo Molinero.

Així mateix, han estat premiats les empresàries Anna Navarro i Anna N.Schlegel; el ceramista Joan Panisello; l'artista conceptual Àngels Ribé; la periodista Mònica Terribas; l'empresari Rafael Tous; l'esmaltador Francesc Vilasís.

Els Col·legis d'infermers i Societat de Medicina Familiar entre les entitats premiades

A l'àmbit d'entitats guardonades hi ha l’Associació Cultural Recreativa Va unir Calafina; l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona; el Col·legi d'*Enginyers Tècnics *Industrials de Barcelona; el Col·legi Oficial d'*Arquitectes de Catalunya; el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya; l’Escola de Grallers de Sitges; la Federació Catalana de Natació; la Fundació Catalana de l'Esplai, i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.