Enlaces accesibilidad
Sota la neu

Mor l'excursionista rescatat a Vallter

L'home habia estat localitzat sota una allau de neu en estat d'hipotèrmia severa

El mal temps havia obligat a suspendre el dispositiu de recerca durant aquest matí

Per
Busquen un home desaparegut per la muntanya a Setcases

Mor l'excursionista rescatat a prop de Vallter, que havia estat 24 hores desaparegut. L'havien trobat amb símptomes d'hipotèrmia severa colgat sota la neu.

El temporal de neu i forts vents amb ratxes de fins a 70 km/h havia obligat a suspendre temporalment el dispositiu de recerca fins les 15 h d'aquesta tarda, que ha estat quan l'han localitzat sota una allau de neu.

El mal temps obliga a suspendre temporalment el dispositiu de recerca de l'home perdut a Setcases | Joan Sisquella

Sobre el terreny hi havia 5 efectius del GRAE i una quarantena de persones, entres voluntaris, famílies i veïns de la zona.

Què va passar?

L'home de 47 anys, veí de Camprodon, va sortir a caminar aquest diumenge per la muntanya a Setcases (Ripollès) i no va tornar. El dispositiu es va activar després de rebre l'avís de la seva desaparició a les 16.05 hores. Immediatament, es van activar els GRAE per fer una recerca per sota el coll de la Marrana. Dues dotacions hi han continuat treballant tota la nit en condicions molt dures. A les 7.00 s'han incorporat a la recerca dos binomis de gos de venteig i guia caní, sumant-se als GRAE de muntanya i bombers dels parcs de Figueres, Girona i Camprodon.

El telèfon de l'home desaparegut des d'aquest diumenge seguia donant senyal.