Enlaces accesibilidad
Comerç

Els comerciants esperen un volum de vendes al nivell de prepandèmia pel 'Black Friday'

  • S'espera un volum de vendes similar al del 2019
  • La crisi de subministrament ha afectat 4 de cada 10 comerciants
  • L’Agència Catalana de Consum recomana vigilar si els descomptes dels productes són reals

Per
Els comerciants esperen un volum de vendes al nivell de prepandèmia

El Black Friday arriba marcat per la crisi de desabastiment que afecta diversos sectors del comerç, per aquesta raó, molts consumidors aprofitaran aquesta jornada de descomptes per avançar les compres de Nadal. No obstant això, cal comprovar si els descomptes són reals, ja que alguns han estat inflats prèviament a la campanya de rebaixes.

Els comerciants es mostren optimistes amb el 'Black Friday' | Climent Sabater

Inflació prèvia dels preus dels productes

En alguns comerços els preus dels productes s'encareixen prèviament al Black friday per poder crear descomptes falsos. Per aquest motiu, l’Organització de Consumidors i Usuaris ha monitoritzat durant els darrers anys els preus dels productes. Abans de la campanya de descomptes, ha alertat que l'any passat els preus van encarir-se en comptes de baixar, concretament un 2,6%. Segons el director de l'Agència Catalana de Consum, Frances Sutrias aquest encariment previ és il·legal, ja que per evitar una infracció de consum, el preu del 'Black Friday' ha de ser el més baix dels darrers 30 dies.

Els comerciants es mostren optimistes pel 'Black Friday'

Els comerciants es mostren optimistes pel 'Black Friday'

Previsions optimistes dels comerciants

Davant l'augment d'afluència als eixos comercials, el sector de les vendes espera assolir unes xifres més properes a les del 2019 que a les del 2020. No obstant això, moltes de les vendes que es produiran durant aquesta jornada no són compres extres incentivades pels descomptes, sinó que són compres de Nadal avançades, ja que davant la crisi de subministrament, molts clients han optat per avançar les seves compres.