Enlaces accesibilidad
Accident

La Guàrdia Civil investiga la mort d'un bomber a la central nuclear d'Ascó

  • El bomber es va desplaçar a l'edifici per socórrer la resta de la brigada, segons el CSN
  • La fuita es va produir quan es recarregava el sistema contra incendis de l'edifici de control
  • UGT demana més seguretat per als treballadors i que es col·loqui la vida per damunt d'altres necessitats

Per
Els treballadors de la nuclear d'Ascó fan cinc minuts de silenci a l'interior de la planta pel bomber mort

La Guàrdia Civil investiga l'accident que ahir, a la central nuclear d'Ascó (Tarragona), va causar la mort d'un treballador i va deixar altres 3 empleats ferits. Per causes que encara es desconeixen, hi va haver una fuita de diòxid de carboni, en un incident no vinculat a l'activitat radiològica.

Les diligències estan en una fase molt inicial i, segons fonts pròximes a la investigació, es començarà a prendre declaració a diferents testimonis per resoldre què va passar. L'Associació Nuclear Ascó Vandellós (ANAV) va apuntar en un comunicat que mantenen oberta una investigació sobre el succés i van enviar el condol a la família de la víctima.

Central nuclear Ascó

Central nuclear Ascó

Com es va produir la fuita?

De moment ha transcendit que la fuita es va produir quan es recarregava el sistema contra incendis de l'edifici de control, una de les actuacions de la 28a recàrrega de combustible de la unitat I que va començar el 16 d'octubre.

Pla general de tres agents de la Guàrdia Civil a l'entrada de la central nuclear d'Ascó.

Pla general de tres agents de la Guàrdia Civil a l'entrada de la central nuclear d'Ascó.

Segons El Consell de Seguretat Nuclear (CSN), en el moment de la notificació la central nuclear es trobava en mode 3, amb el reactor parat i amb una temperatura mitjana del refrigerant en valors nominals. Les instal·lacions es troben en el procediment d'arrencada de la 28a recàrrega de combustible, iniciada a mitjans d'octubre. A més, l'ens classifica l'accident en nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Perd la vida un Bomber

El treballador que ahir va perdre la vida era un bomber de l’empresa Falck, de 46 anys. Segons la investigació, la víctima s'hauria desplaçat fins a la cota +35 d'aquest l'edifici per socórrer a la resta de companys de la brigada, els quals estaven fent feines de manteniment en el sistema de protecció contra incendis.

Altres 3 treballadors van resultar ferits lleus, i van ser traslladats a l'Hospital de Mora d'Ebre. El SEM va desplaçar a Ascó 4 dotacions i de Bombers, 7 dotacions.

Més seguretat

UGT demana més seguretat per als treballadors. I que es col·loqui la vida dels treballadors per damunt d'altres necessitats. Sobretot quan es tracta d’empreses subcontractades.

CCOO s'ha unit a les mostres de condol a la família de la víctima i ha convocat un minut de silenci a la central nuclear d'Ascó a les dotze del migdia d'aquest dijous. Els sindicalistes han assegurat que "vetllaran per aclarir les circumstàncies" del succés.