Enlaces accesibilidad
Nadal 2021

Barcelona encén els llums de Nadal amb un espectacle a Plaça Catalunya

  • Els llums comprendran més de 100 km de carrer i s'encendran del 24 de novembre al 6 de gener
  • Els comerciants esperen acostar-se enguany als nivells de vendes similars als de 2019
  • El tradicional pessebre de Barcelona deixa de fer-se a Sant Jaume i el substituirà una intervenció artística

Per
La inversió en il·luminació ha estat de 2.148.500 milions d'euros

Barcelona il·lumina els seus carrers a partir de les 20 h des de plaça de Catalunya, l'escenari principal de l’espectacle Ombrana: un show de circ i música que servirà per donar la benvinguda al Nadal.

La principal novetat d’enguany és el nou model d’il·luminació LED que reivindica que la ciutat defuig de les il·luminacions tradicionals. En total, s’il·luminaran 100,5 km de carrers de la ciutat, superant els 99,8 km de l’any passat. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el cost en la il·luminació de Nadal serà de 2,1 milions d’euros, un 32,46 % més que l’any anterior.

Quan es podran veure els llums encesos?

A partir del 25 de novembre, els carrers romandran il·luminats de 17:30 a 23:00 de diumenge a dijous. Les nits de divendres i dissabte estaran encesos fins a la mitjanit. Excepcionalment, les nits de Cap d’Any i la nit de Reis estaran enceses fins a les dues de la matinada.

Il·luminació de Nadal Barcelona 2021

Il·luminació de Nadal Barcelona 2021

L’estudi d’Antoni Arola ha estat l’encarregat de confeccionar el model d’il·luminació que lluiran la plaça Catalunya, el carrer Aragó i la Gran Via de les Corts Catalanes. L’aposta d’aquest any són dissenys senzills, amb tires LED combinades de diferents formes.

Una de les altres novetats de l’enllumenat nadalenc d’enguany és que per primer cop s’il·luminarà la Ronda Sant Pere.

Un pessebre diferent

Aquest any tornarà també el tradicional pessebre de la plaça de Sant Jaume i una vegada més la proposta artística triada defuig de la representació tradicional. Per primera vegada el pessebre estarà distribuït al llarg de 500 metres, per Jaume I i el carrer Ferran, passant per la plaça de Sant Jaume amb algunes figures penjades des de les façanes i amb participació de la Generalitat.

El seu autor, l'arquitecte Jordi Dauder, que també va fer el pessebre del 2017 ha justificat la proposta perquè els pessebres són interpretacions de pertinença. Amb tot, ha situat un nen Jesús i també un caganer...

Torna el pessebre de la Plaça Sant Jaume amb una proposta artística molt especial | Maite Boada

Mesura per impulsar els comerços

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que s’aposta per plaça Catalunya com al centre d’il·luminació de la ciutat com a mesura de suport als comerciants, que esperen acostar-se aquest any a nivells de vendes similars el 2019. No obstant això, els comerciants es mostren preocupats per si es fan passos enrere amb el nou repunt de casos de COVID.