Enlaces accesibilidad
Covid-19

Fort increment dels confinaments a les escoles catalanes

  • Un brot obliga a suspendre les classes presencials de Primària al Col·legi Pureza de María de Sant Cugat del Vallès
  • Els grups escolars confinats a Catalunya han pujat de 16 a 28
  • No hi ha cap centre tancat completament, però 21 tenen algun grup en quarantena

Per
Augmenten els contagis en les escoles catalanes
Augmenten els contagis en les escoles catalanes

Un brot de COVID-19 ha obligat al Col·legi Pureza de Santa María, de Sant Cugat, a confinar fins a 348 persones. Només els últims deu dies 42 persones han donat positiu. El repunt en el nombre de contagis s’ha notat també en el conjunt de les escoles catalanes, amb 5.942 confinats, un augment de 890 persones respecte a la jornada anterior.

Alumnes, docents i personal extern afectat dels centres

De les 5.942 persones en quarantena, només 184 docents o personal d’administració i serveis (PAS) i dues corresponen a personal extern. Malgrat aquest repunt, encara no hi ha cap centre tancat completament. De moment, només 21 dels més de 5.000 que conformen el sistema escolar català tenen algun grup confinat. L’increment generalitzat dels contagis en els darrers dies ha provocat que el nombre de grups escolars confinats a Catalunya hagi passat de 16 a 28 en tan sols un dia.

Mentrestant, el nombre de positius acumulats aquest dimecres és de 8.350. Des de l’inici de setmana, s’ha detectat un notable increment en les escoles catalanes, amb 167 nous positius des del passat dilluns i 1.634 confinats.

Col·legi Pureza de María, un dels pitjors casos

Col·legi Pureza María, Sant Cugat

Col·legi Pureza de María, Sant Cugat Col·legi Pureza de María

Un dels centres educatius que ha notat un increment més dràstic en el nombre de contagis és el Col·legi Pureza de Santa María, a Sant Cugat del Vallès. Aquesta setmana s’ha produït el brot de COVID més nombrós del municipi i de la comarca dels darrers mesos, que ha obligat a confinar a 348 persones. Segons dades del Departament d’Educació el centre té 42 casos positius confirmats (38 alumnes i quatre professors).

La majoria de les classes d'Educació Primària del col·legi han hagut de tornar al format virtual, ja que 339 alumnes i nou docents o PAS estan confinats. El Col·legi imparteix classes des d’infantil fins a Batxillerat, però els 18 grups afectats són, exclusivament, d’Educació Primària.