Enlaces accesibilidad
Innovació i talent

El Saló de l'Ocupació arriba a Barcelona per reactivar el mercat laboral

  • Fira Barcelona acollirà fins a l'11 de novembre dues fires especialitzades: Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació
  • Catalunya ha mantingut la seva taxa emprenedora en 2020 en un 6,6%, 1,41 punts superior a la mitjana espanyola
  • L'accés per visitar el saló és gratuït, previ registre online

Per
El Saló de l'Ocupació vol fer visible el potencial de qualsevol classe de talent

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat el Saló de l'Ocupació que arrenca a Barcelona amb l'objectiu de reactivar el mercat laboral en l'era postpandèmia. El Palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira Barcelona acollirà fins a l'11 de novembre dues fires especialitzades: Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació.

Ada Colau inaugura el BIZBarcleona i el Saló de l'ocupació | Climent Sabater

Els dos esdeveniments, promoguts pel consistori de la capital catalana a través de Barcelona Activa i altres entitats públiques i privades, organitzaran més de 360 propostes per a oferir recursos i solucions a pimes, startups, autònoms i persones amb projectes de negoci o que busquen noves oportunitats professionals.

Bizbarcelona

Bizbarcelona és l'esdeveniment de referència per a l'emprenedoria, les startups i pimes de la ciutat, comptarà aquest any amb 300 ponents que compartiran experiències, consells i tècniques sobre els quatre eixos del saló: Emprendre, Creixement, Start-ups & Business Innovation, i Talent.

Catalunya ha mantingut la seva taxa d'activitat emprenedora (TEA) en 2020 en un 6,6%, 1,41 punts superior a la mitjana espanyola de 5,19%, la qual cosa la converteix en la TEA "més alta" d'Espanya, segons l'informe Global Entrepeneurship Monitor (GEM) - Catalunya 2020-2021.

No obstant això, el valor de la taxa ha caigut 1,71 punts en 2020 respecte a 2019, ha informat la Conselleria d'Empresa i Treball aquest dimarts en un comunicat.

Saló ocupació

Per la seva banda, el Saló de l'Ocupació vol fer visible el potencial de qualsevol classe de talent (jove, femení, digital, sènior, esportiu, científic, inclusiu, internacional...) i oferir orientació professional i eines per a la recerca de feina, així com donar a conèixer oficis, professionals i itineraris formatius, a més d'identificar oportunitats laborals en sectors claus i la possibilitat de contactar amb empreses i entitats que busquen incorporar personal a les seves organitzacions.

Saló ocupació

Saló ocupació

Punt final a BCN Talent

L'accés per visitar Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació és gratuït, previ registre online. La celebració de Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació posarà punt final a la BCN Talent, una iniciativa que té lloc del 2 a l'11 de novembre en diversos emplaçaments de la ciutat i àrea metropolitana que inclou una vintena d'activitats gratuïtes organitzades per entitats i col·lectius empresarials per reflexionar, generar comunitat i prendre consciència del potencial transformador del talent.