Enlaces accesibilidad
Sense llar

La Fundació Arrels ret homenatge a les persones sense llar que han mort l'últim any a Barcelona

  • L'entitat col·loca 68 parells de sabates i dibuixa 1.064 petjades davant la Catedral
  • Viure al carrer comporta perdre una mitjana de més de vint anys d'esperança de vida

Per
La Fundació Arrels ret homenatge a les persones sense llar

La Fundació Arrels ha preparat aquest dimecres un homenatge a les persones sense llar que han mort durant els darrers dotze mesos a la ciutat de Barcelona. L'entitat ha col·locat una seixantena de sabates i ha dibuixat més d'un miler de petjades a terra a la plaça Nova, davant de la Catedral, en record a les persones que vivien o viuen al carrer. D'aquesta forma, busca donar visibilitat a un col·lectiu exposat a moltes situacions de risc, patint un "deteriorament" a causa de les condicions en les quals ha de subsistir "els 365 dies de l'any".

La Saida, el Vicente, el Serafín o l'Antonio són algunes de les 67 persones que vivien als carrers de la ciutat i han mort en els darrers mesos. La més jove tenia només 28 anys. Viure al carrer té un impacte directe sobre la salut de les persones i comporta perdre una mitjana de més de vint anys d'esperança de vida", ha subratllat la fundació.

Record i homenatge

La intervenció estarà exposada a la plaça durant tot el dia, i es complementarà amb un acte a les sis de la tarda, que comptarà amb la participació de 18 entitats més que també van donar suport a la iniciativa. En aquest, es llegirà un manifest i es recordarà cadascuna de les persones que han mort durant el darrer any. "Reivindiquem el dret a no morir en soledat, al record, a la vida i a tenir una llar", ha recordat l'entitat.