Enlaces accesibilidad
Festival de cinema

El Filmets Badalona recupera la presencialitat als cinemes

Per
El Filmets Badalona Film Festival celebra la seva 47a edició

El 47è Filmets Badalona Film Festival ha lliurat aquest dilluns la Venus d'Honor a l'actriu Assumpta Serna, de qui n'ha volgut reconèixer la seva extensa carrera cinematogràfica i el compromís amb les noves generacions del sector. La direcció del festival n'ha destacat especialment la recent posada en marxa del projecte 'Família de Cine', des d'on ofereix assessorament professional a nous projectes i fomenta millores ètiques al conjunt de la producció cinematogràfica. Serna, aclamada per tots els estudiants de cinema que han omplert el Teatre Zorrilla, ha agraït el guardó "amb molta il·lusió", tot assegurant que el Filmets és un exemple "d'esperança i il·lusió" per al futur del món del cinema.

Presencialitat

El Filmets Badalona Film Festival recupera la presencialitat a les sales de cinema. Després que el 2020 la majoria de passis fossin telemàtics, aquest any hi haurà només set sessions que seran únicament online, mentre que el nombre de sessions presencials s'eleva a 25, el 80%, amb un total de 237 curts en competició. El Filmets és el primer festival postpandèmia que recupera el 100% d'aforament des del primer dia i fins al 31.

Curts a competició

Els curts que competeixen en Filmets es projectaran al Teatre Zorrilla de Badalona, l'Institut Français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. Malgrat l'aposta per la presencialitat, Filmets se segueix presentant el format híbrid. Així, totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival. Tant les sessions presencials com les de la pàgina web seran d'accés lliure i gratuït, tot i que caldrà registrar-se prèviament.

Així mateix, l'Hospital Germans Trias serà per primer cop seu oficial de Filmets (seu no competitiva) per acostar les pel·lícules a tots els pacients ingressats i al personal sanitari.

Plats forts

'The letter room', una pel·lícula nominada als Oscar, i 'Mi querido Juan Manuel', amb Maria Molins i Miguel Ángel Jenner, seran els plats forts de la sessió inaugural, que es farà divendres 22, a les 20 hores, al Teatre Zorrilla. Assumpta Serna rebrà la Venus d'Honor del festival en un acte que es farà dilluns 25, a les 16.30 hores al Teatre Zorrilla.

També es presentarà el primer dia el curtmetratge ‘Survivers’, dirigit per Carlos Gómez-Trigo. Un altre dels curts que es presentarà serà 'A wish upon a satellite', dirigida per Leeni Linna.

En les 27 sessions competitives hi haurà curtmetratges que seran 'premières' internacionals, europees o catalanes, i dues pel·lícules nominades als Oscar, així com curts guanyadors o seleccionats en festivals prestigiosos com Cannes, Clermont-Ferrand, Tribeca, Palm Springs o Sundance, entre d'altres.

El jurat

El jurat de l'edició d'enguany de Fimets l'integren els següents cineastes: Katariina Lillqvist, Paco Poch, Margi Vila, Geneviève Kinet i Audrey Billard, tots d'un gran prestigi en el món del cinema. La finlandesa Katariina Lillqvist és la presidenta del jurat.

Per altra banda, Filmets Pro, la secció del festival adreçada a professionals, dobla el nombre de sessions de treball en relació a l'any passat. En total seran 6 sessions que es faran al Centre Cultural El Carme i que es podran seguir íntegrament a través de la pàgina web del festival.

-->