Enlaces accesibilidad
Vacunació

Els vacunats amb Janssen rebran una dosi de reforç a partir del 15 de novembre

  • Estudis recents han confirmat que Janssen és la vacuna menys efectiva de les 4 autoritzades per l'EMA
  • Sanitat ha establert que el reforç serà amb una dosi de Pfizer o Moderna

Per
S'estudia administrar una dosi de reforç als vacunats amb Janssen

Només 24 hores després de començar a vacunar als majors de 70 anys, coincidint amb la campanya de la grip, la Comissió de Salut Pública ha decidit administrar una dosi de reforç als qui han rebut Janssen. A Catalunya són unes 377.000 persones. Es començarà a administrar aquesta dosi a partir del 15 de novembre a persones que faci almenys tres mesos que van rebre la vacuna de Janssen.

La menys efectiva de totes

El debat està servit. Els experts consideren que tot i que Janssen era la millor opció per protegir a col·lectius difícils de captar, perquè només és una dosi, estudis recents han confirmat que és la vacuna menys efectiva de les 4 autoritzades per l'Agència Europea del Medicament.

Per aquest motiu i davant l'aparició de noves variants i l'augment de casos, Salut Pública va decidir analitzar l'opció d'oferir una segona dosi de reforç tot i que "són col·lectius difícils" segons Carmen Cabezas.

Pfizer o Moderna

Sanitat ha establert que el reforç serà amb Pfizer o Moderna, tot i que l'Agència Europea encara té pendent publicar resultats del reforç a Janssen i AstraZeneca amb les d'RNa.