Enlaces accesibilidad
Gestió del temps

Barcelona celebra la 'Time use week 2021'

  • Tània Verge reivindica 'el dret al temps', particularment de les dones
  • Dins el mateix esdeveniment també se celebra el 43è Congrés d'IATUR (International Assossiation for Time Use Research)
  • Polítics de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat han destacat la importància de millorar l’ús del temps, però cap ha concretat com fer-ho.

Per
Barcelona celebra la Time Use Week 2021

Barcelona acull del 25 al 31 d’octubre la 'Time Use Week 2021’. En aquest esdeveniment més de 200 experts, decisors polítics i responsables de la societat civil es reuneixen per tractar diferents temes com l’afectació de la COVID-19 en els nostres hàbits horaris, la possibilitat d’implementar una setmana laboral de quatre dies, es debatrà sobre el canvi d’hora, entre altres temes.

Dins de la Time Use Week, també se celebra el 43è Congrés d'IATUR, que té com a principal objectiu progressar en la investigació sobre els usos del temps, aquest any s’explora la connexió entre la recerca i les polítiques públiques.

Inauguració 'Time Use Week 2021' | Maite Boada

Marc comú per primera vegada

Les jornades de debat d'aquesta setmana es clausuraran amb la firma de la 'Declaració de Barcelona sobre polítiques de temps'. Per primer cop, es posarà un marc comú pel desenvolupament de les polítiques de temps en l’àmbit local, regional, nacional i europeu.

Primera jornada

En una de les primeres conferències, la Doctora Carla Estivil ha defensat la necessitat de canviar alguns hàbits per fomentar una millor qualitat de vida. Els polítics tant de l'Ajuntament de Barcelona com de la Generalitat de Catalunya han destacat la importància de millorar l’ús del temps per evitar problemes de salut, productivitat i sostenibilitat. No obstant això, cap dels intervinents ha concretat com fer-ho.

Discurs Inaugural

Durant el discurs inaugural, la consellera d’igualtat i feminismes Tània Verge ha reflexionat sobre el teletreball. Afirma que tal com s'ha aplicat des de l’inici de la pandèmia no és una mesura que faciliti la conciliació perquè 'dificulta la desconnexió’. També ha reivindicat 'el dret al temps' dels ciutadans i, concretament, de les dones.

Organització dels actes

La majoria d’exposicions i debats es faran al Recinte Modernista de Sant Pau, tot i que també hi ha actes previstos a altres ciutats com Lleida i Girona. A més, les patronals PIMEC i l’Associació Empresarial i Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) s’encarregaran de complementar la setmana amb altres esdeveniments relacionats.