Enlaces accesibilidad
Caiguda de restriccions

Les visites a les residències de gent gran tornen a la normalitat

Per
Les residències lliures de covid recuperen les visites

La recuperació de la normalitat després de la pandèmia arriba a les residències de gent gran. El Departament de Salut i Drets Socials han modificat els protocols. A partir d’ara no hi haurà un límit màxim en el nombre de visitants a les residències ni en la durada de les mateixes. No obstant això, es manté el sistema de cita prèvia.

Visites a les habitacions

La nova actualització del protocol permet també poder fer visites a les habitacions dels residents. En aquests casos cal complir amb les mesures de rentar-se les mans i l’obligatorietat de dur la mascareta quirúrgica. També es podrà mantenir contacte físic amb tots els residents.

Convivència entre la gent gran

A partir d'ara, els grups de convivència poden ser de fins a 25 persones, sempre tenint en compte les possibilitats i limitacions de cada residència. El principal objectiu d’aquesta ampliació és millorar la interrelació entre les persones que hi viuen.

Pel que fa als nous ingressos, no caldrà cap prova de cribratge ni quarantena a totes aquelles persones vacunades amb la pauta completa o aquelles persones que hagin passat el virus en un període de temps inferior a tres mesos. Això sí, aquesta mesura només s’aplicarà en totes aquelles residències que tinguin un 85 % de persones vacunades.

Parella d'avis entrant a una residència

Parella d'avis entrant a una residència ACN.cat

Cap limitació per a les sortides per als vacunats

Tots aquells interns que hagin estat vacunats amb la pauta completa no tindran cap restricció de temps pel que fa a la durada de les sortides, tant poden ser d’unes hores com de diversos dies. L’única limitació que es mantindrà referent a les sortides serà per aquelles persones no vacunades que hagin estat fora de la residència durant més de tres setmanes, que hauran de fer-se una PCR i fer després un aïllament.

Mesures als treballadors

Els cribratges als professionals es realitzaran cada dues setmanes a tots aquells que han estat vacunats i cada una setmana als treballadors no vacunats o incorrectament vacunats. Altres professionals que fan visites puntuals com podòlegs o perruquers no hauran de sotmetre’s a cap prova de cribratge en el cas dels vacunats amb la pauta completa. Pel que fa als no vacunats o als vacunats incorrectament hauran de presentar una prova negativa realitzada en les darreres 72 hores.