Enlaces accesibilidad
Covid-19

Els aforaments dels pavellons esportius arriben al 100%

  • La majoria de gimnasos feia ja una setmana que treballaven a ple rendiment
  • Els locals d’oci nocturn passen al 80% de la seva capacitat

Per
El Govern recorda que dins dels gimnasos s'han de seguir utilitzant les mascaretes
El Govern recorda que dins dels gimnasos s'han de seguir utilitzant les mascaretes

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dijous l'ampliació de les mesures aprovades pel Procicat, què entraran en vigor a partir de la mitjanit. Els sectors afectats tornen a ser els espais esportius interiors i locals d'oci nocturn que recuperen la pràctica normalitat.

Catalunya amplia l'aforament de l'oci nocturn i les activitats esportives | Anna Bañeras

Els gimnasos fa una setmana que estan al 100%

Aquest divendres entra en vigor l’ampliació dels aforaments fins al 100% a l’interior de les instal·lacions esportives com els pavellons. La mesura també havia d’afectar els gimnasos, tot i que a la pràctica la majoria ja funcionen a ple rendiment des de fa una setmana.

Segons Iolanda Latorre, gerent de la patronal ADECAF, la publicació oficial només serà una rectificació del document de la direcció general de l'esport vigent des de fa set dies.

La mascareta segueix sent obligatòria

De moment, tampoc es pot retirar la mascareta amb una activitat física intensa, però no a la resta d'activitats. Tampoc als locals i establiments d’oci nocturn que és on també s'amplia l'aforament del 70% al 80%. I per entrar caldrà seguir presentant el certificat COVID digital.

Aquesta mesura ha rebut el corresponent vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè l'aplicació del passaport Covid "requereix l'aval judicial previ" en afectar drets i llibertats de la ciutadania.

També continuarà vigent la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 i les 6 hores, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 i les 6 hores. Així mateix, el Govern ha destacat la "necessitat" de mantenir les mesures bàsiques de prevenció per fer front la covid-19 com l'ús de la mascareta, la distància social i la higiene de mans, entre altres.