Enlaces accesibilidad
Covid-19

Repunta la velocitat de propagació i els contagis de Covid-19

  • Després de 12 dies de xifres a la baixa, la velocitat de propagació del coronavirus ha tornat a pujar a Catalunya per sobre d'un
  • Aquest divendres s'amplien els aforaments a espais esportius i discoteques

Per
Sanitari passa un test d'antígens
Sanitari passa un test d'antígens

Després de 12 dies de bones xifres,  la velocitat de propagació del coronavirus ha tornat a pujar a Catalunya per sobre d'una Rt d'1. Els contagis per infecció també ha patit un lleuger augment, els ingressos en les UCI també han repuntat i hi ha més mortalitat,  que ha crescut a una mitjana de dues defuncions per covid al dia en l'última setmana.

Les autoritats sanitàries i els epidemiòlegs, que segueixen de prop els indicadors epidèmics, encara en nivells de risc moderat de rebrot.

Els experts ja esperaven un augment de casos amb la fi de les restriccions i el retorn de mica en mica a la normalitat. Si no arriba una variant més contagiosa, els especialistes confien que no hi hagi una nova onada per les altes xifres de vacunació.  El 74% de la població catalana tenen la pauta completa de vacunació.

Segons les dades d'incidència actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, avui hi ha 337 persones hospitalitzades, sis menys que ahir, de les que 97 estan ingressades a l’UCI.

Salut ha notificat vuit morts les últimes 24 hores, del total de 23.979 persones mortes oficialment des de l’inici de la pandèmia. Aquestes dades representen dues al dia de mitjana.

Ampliació dels aforaments esportius al 100%

Amb aquest lleuger repunt dels contagis, el Govern ja ha marcat la data per ampliar l'aforament de l'oci nocturn. La Generalitat preveu que aquest cap de setmana passi a ser del 70 al 80%.

El Govern ha anunciat que a partir de divendres ampliarà del 80% al 100% l'aforament de pavellons esportius i augmentarà del 70 al 80% el de les discoteques, un pas més en la desescalada en un dels sectors que encara tenen limitació d’espai.

Segons l’executiu català, els canvis entraran en vigor aquest divendres si ho valida el Procicat.

"Encara no ha arribat el moment d'autoritzar l'aforament complet (en l'oci nocturn), però seguim avançant", va destacar en roda de premsa executiva, Patrícia Plaja, que ha demanat "prudència" per poder mantenir el ritme de desescalada.