Enlaces accesibilidad
Dia Internacional de la Menopausa

Menopausa precoç: La importància de sotmetre's a un tractament hormonal

  • La dieta i l'estil de vida condicionaran molt l'esperança de vida
  • Tenir insuficiència ovàrica precoç, no significa que no es pugui ser mare

Per
Dia Internacional de la Menopausa

Si la menstruació deixa d'estar present abans dels quaranta, es considera insuficiència ovàrica prematura, el que coneixem com a menopausa precoç. Els professionals alerten, coincidint amb el Dia Internacional de la Menopausa, de la importància de sotmetre's a un tractament hormonal per evitar les conseqüències físiques greus que a la llarga pot provocar.

Tractament hormonal

El tractament és molt necessari per evitar els problemes físics que causa la falta d'estrògens. La doctora Luciana Bergamaschi, ginecòloga de la unitat de menopausa de la Clínica Dexeus, assegura que cal assumir que l'absència de regla abans dels quaranta no és una situació normal i per aquest motiu, s'ha de tenir cura en l'àmbit emocional, però també tenir un bon assessorament nutricional perquè la dieta i l'estil de vida condicionarà molt l'esperança de vida. També cal fer exercici i tenir cura del descans:

Es pot ser mare

A més els professionals recorden que en el cas de tenir insuficiència ovàrica precoç, no significa que no es pugui ser mare. Es pot aconseguir amb la fertilitat assistida i seguint el tractament hormonal per la insuficiència ovàrica.