Enlaces accesibilidad
Ofrena a Companys

El Govern i els partits sobiranistes carreguen contra el Tribunal de Comptes

  • Pere Aragonès alerta que 81 anys després de l’afusellament de Companys es mantenen els atacs contra Catalunya
  • El Govern assegura que combatrà la decisió del Tribunal de Comptes amb recursos legals i solidaritat
  • Els socialistes demanen respecte al Tribunal i els comuns aposten per una reforma

Por
Pere Aragonès, Laura Borràs i Ada Colau col·loquen una corona de flors a la tomba del president Lluís Companys
Pere Aragonès, Laura Borràs i Ada Colau col·loquen una corona de flors a la tomba del president Lluís Companys

En el dia en què es compleixen 81 anys de l'afusellament del president Lluís Companys tant el Govern com els partits sobiranistes l'han recordat assegurant que 8 dècades després la Generalitat continua patint atacs. En aquesta ocasió, la decisió del Tribunal de Comptes de rebutjar les fiances dels alts càrrecs per la promoció de l'1 d'octubre a l'exterior ha monopolitzat les ofrenes d’homenatge.

El Tribunal de Comptes monopolitza les ofrenes a Companys

Aragonès lamenta que segueixi la repressió

Per part del Govern, s’assegura que combatrà amb recursos legals i la màxima solidaritat la decisió del Tribunal de Comptes. Davant la tomba de Companys, recordant el seu afusellament, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, denuncia que se segueixi atacant a les institucions catalanes.

El Govern combatrà legalment la decisió del Tribunal de Comptes - Laura Herrero

El president ha apuntat que Espanya ha intentat la "repressió" amb "diferents onades", i n'ha posat com a exemple la decisió del Tribunal de Comptes d’aquesta setmana.

Aragonès ha aprofitat per tornar a demanar una llei d'amnistia per posar "fi" a tota la "repressió" que afecta tant les persones vinculades a l'acció exterior del Govern, com a la resta de represaliades a l'exili o també a l'interior.

Junqueras assegura afrontarà la decisió amb coratge

També en els actes d’homenatge de Montjuïc, el líder d’ERC, Oriol Junqueras ha assegurat que afrontarà la decisió del TdC “amb el mateix coratge” que la presó i ha insistit que la repressió ma s’atura. Poc abans, la presidenta del Parlament, Laura Borràs havia afirmat que la persecució que va patir Lluís Companys es demostra ben viva. El també dirigent de JxCat manté que “l’Estat continua amb set de venjança buscant la mort civil d’una trentena de persones”.

Illa demana respectar la decisió

El líder del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que el decret llei que crea el fons complementari de riscos de la Generalitat "era ajustat a dret" però ha demanat "respectar" la decisió del Tribunal de Comptes.

Els comuns, en boca del líder d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, asseguren que impulsaran una reforma a fons del Tribunal de Comptes perquè creuen que la seva decisió és il·legítima.