Enlaces accesibilidad
Tribunal de Comptes

ERC assumeix els 2 milions de les fiances dels càrrecs del Govern del 2016 i 17

Per
ERC paga les fiances dels càrrecs del Govern entre 2016 i 2017

Esquerra Republicana ha avançat la part de la fiança que demana el Tribunal de Comptes a tots els afectats que tenien responsabilitats de Govern entre 2016 i 2017. Fons dels republicans han confirmat la decisió davant la decisió de rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances per una trentena d’encausats.

Els republicans han aportat, d'aquesta manera, prop de dos milions d'euros, dels 5,4 que exigeix el Tribunal. Per tant quedaria exclòs per exemple l'expresident Artur Mas. Si afecta l'expresident Carles Puigdemont i a l'exvicepresident i líder d'Esquerra Oriol Junqueras que aquest divendres, davant la tomba de Lluís Companys, en el 81 aniversari del seu afusellament, ha assegurat que afrontava amb dignitat.

ERC adverteix que s’ha decidit a actuar davant el que defineix com “un escàndol” i considera "vergonyosa l’actuació d’un òrgan polititzat que persegueix el moviment independentista amb una cacera econòmica sense precedents, una forma més de repressió i fins i tot extorsió econòmica”.

Obligada a actuar amb la màxima celeritat

La decisió del Tribunal de Comptes suposava l’imminent embargament dels bens, el que l’ha obligat a actuar amb la màxima celeritat. Fons republicanes mantenen que “per evitar l’afectació personal i familiar de desenes de persones” i, en coordinació amb la resta d’organitzacions afectades, Esquerra Republicana, amb un gran esforç de l’organització i la militància, ha pogut avançar part de l’import que el tribunal exigeix.

Concretament, el partit assegura que ha pogut avançar la part corresponent a les despeses imputables a totes les persones que van tenir responsabilitats de govern entre 2016 i 2017, uns dos milions d'euros en total.