Enlaces accesibilidad
1 milió d'euros

Planeta eleva a un milió d'euros la dotació del premi per al guanyador

  • Se situa a l'alçada del Nobel com a premi literari més ben dotat del món
  • Un rècord de 654 obres s’han presentat a la 70a edició del guardó

Per
Planeta eleva a un milió d'euros la dotació del premi per al guanyador

L'Editorial Planeta ha elevat fins al milió d'euros la dotació del seu premi per al guanyador, coincidint amb la 70a edició del guardó. El finalista rebrà 200.000 euros. La quantia fa que se situï a l'alçada del Nobel, distingit amb aproximadament 998.000 euros -10 milions de corones sueques- i empaten com a premi literari més ben dotat del món. Fins ara, l'autor de l'obra escollida rebia 601.000 euros i el finalista guanyava 150.250 euros.

La notícia l'ha donat el president del Grup Planeta, José Creuheras, en la roda de premsa de presentació de les novel·les finalistes per a l'edició 2021, que se celebrarà aquest divendres al MNAC amb la presència dels reis i el president del Govern. En total, s'hi han presentat 654 novel·les, un nou rècord de participació.

10 finalistes

Els 10 títols finalistes i els seus autors (o pseudònims) són: 'Cadáveres insepultos', d'Escolarca de Clazómenes (pseudònim); 'Descalza voy contigo', d'Antimio Cruz Bustamante; 'Ciudad de fuego', de Sergio López (pseudònim); 'La llama del pasado', d'Aurelio González González; 'Barbarie', d'El Arlequinado (pseudònim); 'El túnel de Oliva', de Jorge Sánchez López; 'El viaje', de Camilla Seymour (pseudònim); 'El canto del grajo', de Fermina Cobos (pseudònim); 'Hijos de la ira', de Yuri Zhivago (pseudònim), i 'Donde el recuerdo nos lleve', d'Elahanleys (pseudònim).