Enlaces accesibilidad
Cas del 2004

Els Mossos resolen l'homicidi d'un empresari a Castelldefels

  • El cas es va reobrir per petició de les filles de la víctima
  • El presumpte autor va morir el 2016 a Brians 2

Per
Els Mossos identifiquen l'autor dles fets 17 anys després
Els Mossos identifiquen l'autor dles fets 17 anys després

Els Mossos d'Esquadra resolen 17 anys després l'homicidi d'un empresari a Castelldefels. Després d'anys sense progrés, una nova línia d’investigació ha permès resoldre el cas. Quedarà arxivat de forma permanent davant de l’extinció de responsabilitat penal per la mort de l’autor del crim.

Els Mossos d'Esquadra resolen un cas del 2004 a Castelldefels | Sergi Bassolas

Els fets

L'homicidi es va produir el 21 de setembre a prop del Passeig Marítim de Castelldefels. La investigació ha permès determinar que després que la víctima deixés el vehicle amb les claus dins el cotxe, un home va intentar aprofitar l’ocasió per intentar robar el vehicle. Per tal d’evitar el robatori, l’home va pujar al capó, però l’homicida va accelerar fent caure la víctima i provocant la seva mort.

L’endemà, un home uruguaià de 52 anys va ser detingut per incendiar el vehicle robat. Va declarar ser l’autor de l’incendi per encàrrec d’un desconegut a canvi de droga.

Nova línia d’investigació

Els familiars de la víctima van demanar reobrir el cas per poder aportar una nova hipòtesi en què s’establia que el crim es podria haver produït per una possible revenja per motius laborals. Aquesta informació va fer que el jutjat reprengués el cas tot i que les investigacions van descartar aquesta teoria.

A continuació, es va obrir una nova línia d’investigació centrada en l’individu que va incendiar el cotxe. Gràcies a l’anàlisi de l’expedient arxivat del cas es va poder establir la fisonomia d’una persona que mantenia una estreta relació d’amistat amb l’autor de l’incendi. Amb l’ajuda de les declaracions dels testimonis es va poder arribar a la conclusió que aquest individu va ser l’autor de l’homicidi. Es tractava d’un home de 42 anys que va morir durant l’octubre del 2016 al centre penitenciari de Brians 2.

Les autoritats van tornar a prendre declaració a l’autor de l’incendi el 13 de setembre de 2021. Finalment, va declarar que el seu amic va confessar-li ser l’autor de la mort de la víctima, tot i que no tenia intenció de posar fi a la seva vida. Finalment, les investigacions certifiquen que l’home d’origen uruguaià no té cap vinculació amb l’homicidi.