Enlaces accesibilidad
Primera nit

Reobertura de l'oci nocturn amb passaport covid i mascareta

  • La primera nit d'obertura autoritzada als interiors s'han vist algunes cues als accessos però no hi ha hagut incidències
  • El sector preveu que aquest cap de setmana obriran entre un 80 i un 90 per cent dels locals

Per
Salut es planteja obrir totalment activitats culturals i esportives

Després de més d'un any i mig de tancament obligat per la pandèmia, el sector de l'oci nocturn ha tornat a obrir portes la matinada passada encara a mig gas i amb limitacions. Els locals poden funcionar fins a les cinc de la matinada amb un aforament màxim del 70% als interiors, i per accedir els clients han d'acreditar que s'han vacunat, que tenen una PCR negativa feta en les últimes 72 hores, o bé que han superat la covid en el darrer mig any.

L'oci nocturn obre amb l'exigència que els clients presentin a la porta un certificat covid

L'oci nocturn obre amb l'exigència que els clients presentin a la porta un certificat covid

L'exigència de comptar amb un certificat d'aquestes característiques està avalat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que també ha ratificat altres mesures que conté el decret aprovat per la Generalitat, com ara l'obligació de portar en tot moment mascareta i poder beure només a la barra. Precisament, el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i província, Ramon Mas, reconeix que això serà el més complicat de complir.

Mas preveu que aquest cap de setmana entre un 80 i un 90 per cent dels locals ja obriran i detecten "moltes ganes de sortir, d'esbarjo i de socialitzar" perquè a totes les sales les entrades s'exhaureixen en molt poca estona.

Ara és el moment de la Cultura

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest divendres que teatres, cinemes, auditoris i circs podran recuperar el 100% de l’aforament en un termini inferior a les dues setmanes. A hores d’ara, la capacitat als esdeveniments culturals està limitada al 70%, amb un màxim de 1.000 persones per sala, sessió o actuació als interiors, i entre 3.000 i 4.000 persones si l’acte es fa en espais tancats. El que encara està per veure és si l’ampliació de l’aforament al 100% també s’aplicarà a d’altres àmbits de la cultura, com museus, biblioteques, arxius, sales d’exposicions, galeries d’art o centres de creació i arts visuals, on de moment és manté un màxim del 70% de la capacitat total.

Argimon descarta el certificat covid per a la restauració i la cultura

Pel que fa a les activitats populars i tradicionals, ja estan permeses tant en interiors com en exteriors, sempre que l’espai estigui perimetrat i estàtic.