Enlaces accesibilidad
Vaga de maquinistes

Tercer dia de vaga a Renfe: cancel·lats 24 trens i només funcionen un 61% dels trens

  • En les primeres hores s'ha prestat el 61% del servei dels serveis mínims previstos
  • Renfe assegura que la situació "és millor" que la de la setmana passada i esperen recuperar la normalitat a partir de les 9

Per
Tercer dia de vaga dels maquinistes de Renfe que ha causat cancel·lacions de fins al 40% del servei

La tercera jornada de vaga dels maquinistes de Renfe ha tornat a complicar la mobilitat a Catalunya, sobretot, als trens de Rodalies. Des de primera hora del matí d'aquest dilluns, les incidències han causat retards i andanes atapeïdes de gent per la cancel·lació de fins a 24 trens en total, segons ha informat la companyia fins a les 6.30 hores del matí. Segons Renfe, la situació "és millor" que la de la setmana passada i esperen recuperar la normalitat a partir de les 9.

Segons ha informat Renfe, en les primeres hores s'ha prestat el 53% del servei previst, fins a les 9 del matí. L'AVE no s'ha vist afectat. Alguns viatgers han assegurat que han hagut d'esperar fins a una hora per poder pujar a un tren a l'estació de Mataró.

A partir de les 9 hores i fins a les 14 hores, fora de l'horari de vaga, s'ha començat a recuperar l'oferta de "manera gradual".

Renfe reforça la comunicació dels serveis mínims i obre expedients

L'empresa ferroviària torna a atribuir aquesta situació a "incompliments" en els serveis mínims establerts per part d'alguns maquinistes.

Renfe ha reforçat les vies de per enviar notificacions a maquinistes de cara a les pròximes jornades de vaga convocades per Semaf i Sindicat Ferroviari. Aquestes es lliuren per correu electrònic, burofax i en mà de manera personal.

La companyia ha obert 31 expedients a maquinistes que han incomplert els serveis mínims fixats per a la vaga que segueix aquest col·lectiu des de dijous. Renfe considera que és la falta "molt greu" per la situació de la del col·lapse de l'estació de Sants de dijous i divendres de la setmana passada.

Semaf demana que tornin els trens prepandèmia

El dijous va començar la primera de les vuit jornades de vaga que Semaf ha convocat per als dies 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre. Semaf demana el restabliment de totes les circulacions suprimides per la pandèmia i l'adequació de la plantilla a aquestes, i està en contra del traspàs de *Rodalies a la Generalitat, per l'afectació que podria tenir per als treballadors.

Renfe es compromet a canviar els bitllets dels trens suprimits o retornar els diners als clients en qualsevol dels seus canals de venda.