Enlaces accesibilidad
Macrobotellots

Botellades nocturnes, descontrol i inseguretat a Catalunya els caps de setmana

  • Agressió sexual en un macrobotellot a la UAB que ha aplegat unes 8.000 persones
  • Un grup de joves llança ampolles i fa fugir la policia després d'un concert a Tiana

Una dona embarassada perd el fill en un tiroteig de matinada a Sabadell[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Per
Botellades nocturnes, descontrol i inseguretat

Durant els últims mesos Catalunya ha viscut caps de setmanes on les botellades, la inseguretat i el descontrol s'han apoderat dels carrers. La preocupació dels veïns i la ciutadania en general és molt gran quan s'arriben a veure fets com els d'aquest mateix cap de setmana. S'ha viscut un tiroteig a Sabadell, un grup de joves ha agredit la policia a Tiana i a la UAB hi ha hagut un macrobotellot.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que s'està investigant si darrere d'alguns dels macrobotellots que s'han succeït els darrers mesos hi ha trames organitzades. En declaracions a SER Catalunya, Elena ha afirmat que davant d'alguns d'aquests esdeveniments és "evident" que no hi ha un grup d'amics sinó que "hi ha interessos econòmics". El conseller ha insistit que l'obertura de l'oci nocturn ajudaria a "gestionar" millor la nit, però ha reiterat que es farà quan Salut consideri que es pot fer. Ha afegit, però que aquesta obertura no eliminaria les botellades.

Agressió sexual al macrobotellot de la UAB

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual a una noia de 18 anys al macrobotellot al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La jove ha acudit a urgències a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha informat que havia estat víctima d'una agressió sexual per part d'un desconegut a la macrofesta il·legal, que ha aplegat unes 8.000 persones. Seguint els protocols, el Parc Taulí ha alertat els Mossos, que han obert una investigació per localitzar el presumpte agressor. En paral·lel, diverses persones han denunciat robatoris en pisos de la Vila Universitària, agressions i furts de mòbils durant el macrobotellot, que s'ha iniciat després de la convocatòria d'una festa a la Facultat d'Enginyeria que ha resultat falsa.

La UAB desvincula els estudiants del macrobotellot

La UAB desvincula els estudiants del macrobotellot

Els assistents han fet cas de la crida i s'han desplaçat a la UAB en tren i cotxe, però han comprovat que el campus estava buit i l'anunciada festa amb música i Dj's no existia. Tot i això, la munió de gent ha decidit celebrar una festa improvisada amb música i alcohol que s'ha allargat fins a la matinada. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha fet 10 assistències, totes de caràcter lleu, per contusions i intoxicacions etíliques en el macrobotellot al campus.

Un jove va utilitzar una miniexcavadora d'una obra propera al Campus per fer un forat, davant l'entusiasme i els ànims de molts dels congregats al macrobotellot. A banda, un tren d'FGC de la línia del Vallès (S2, de Barcelona a Sabadell) va patir també destrosses, pintades i seients arrencats per l'acció de diversos vàndals.

Investiguen dues presumptes agressions a la festa de divendres

Policies locals ferits a Tiana

La matinada de diumenge, un grup de joves va llançar ampolles i va fer fugir la policia després d'un concert a la Festa Major de Tiana (Maresme). Els Mossos han obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat. Les incidències ja havien començat abans de la mitjanit i en ple concert de l'Orquestra Girasol al Parc Antic Camp de Futbol, amb llançament d'objectes i ampolles contra els músics. El concert ha pogut finalitzar amb normalitat, però ha estat cap a les 04.00 hores de la matinada quan s'ha rebut l'avís d'un possible apunyalament a la zona. Agents de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Tiana s'han desplaçat al lloc i han estat rebuts per una multitud de gent amb actitud hostil.

Ampliació del sostre d'efectius dels Mossos fins als 22.000 agents

Ampliació del sostre d'efectius dels Mossos fins als 22.000 agents

S'han produït llançaments de pedres, ampolles i llaunes contra els agents, que han optat per fugir corrents carrer amunt perseguits per un grup de joves amb actitud desafiant. Finalment, no ha constat cap assistència sanitària per apunyalament a la zona del Parc Antic del Camp de Futbol per part del SEM. Sí que dos agents de la Policia Local de Tiana i un tercer agent de la Policia Local de Montgat han quedat ferits lleus per l'altercat.

Elena ha assegurat que sobre aquests fets hi ha vídeos i s'identificaran aquelles persones que van actuar de forma agressiva contra els agents.

Tiroteig a Sabadell

Una dona en avançat estat de gestació ha perdut el fill que esperava en un tiroteig aquest dilluns de matinada al polígon de Sant Pau de Riu-sec, a Sabadell (Vallès Occidental), i on quatre persones més han quedat ferides. Fonts policials han concretat que s'han sentit trets cap a quarts de dues de la matinada d'aquest dilluns al carrer de la Serra de Galliners. Els ferits són tres dones i dos homes dominicans, i tots ells han estat traslladats a diferents hospitals de la zona. La dona embarassada es trobaria a l'Hospital de Terrassa, tot i que el centre no ho confirma de forma oficial. Els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets, que podrien haver-se produït en el marc d'un "botellón". Tot apunta que hauria estat per un tema sentimental i no per una baralla de bandes.

Detinguts sis joves a Horta acusats d'agredir i apunyalar-ne un altre

Sis joves, cinc d'ells menors, tots de nacionalitat espanyola, han estat detinguts per un presumpte intent de robatori amb violència a un altre jove a les festes majors d’Horta, a Barcelona. La vigilància de seguretat del metro va posar el cos policial en coneixement de l’incident cap a dos quarts de sis de la matinada de diumenge, que va enviar a l'indret un dispositiu d'agents de paisà i un altre d'agents uniformats. Segons els Mossos, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El ferit ja ha estat donat d’alta.

Davant aquest irresponsable i descontrolat cap de setmana el conseller Elena ha explicat que en la reunió amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, hi va haver bona sintonia pel que fa a l'ampliació del sostre d'efectius dels Mossos fins als 22.000 agents. Elena ha previst que a l'octubre o primers de novembre es farà una junta de seguretat a Catalunya per aprovar aquest sostre.