Enlaces accesibilidad
Curs escolar 2021-22

El nou curs s'inicia amb tots els centres oberts, el 100% de presencialitat i la mascareta a les aules

  • Els alumnes vacunats amb pauta completa no hauran de fer quarantena
  • Es podran treure la mascareta al pati si no es barregen amb altres grups
  • Es permetrà l'entrada dels pares als centres i l'adaptació a p3 i a p4

Per
Els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena

Aquest nou curs escolar arrenca en 10 dies amb una premissa molt clara: Adaptem mesures, però no les relaxem. Així ho ha decidit el Govern després de debatre durant molts dies com seria la tornada a les aules.

Quines mesures s'apliquen aquest curs escolar? | Laura Monill

Malgrat les demandes dels familiars i els docents sobre l'eliminació de la mascareta i dels grups bombolla, el conseller d'educació, Josep González-Cambray, ha comunicat el nou pla a seguir per aquest any i la mascareta segueix essent indispensable:

Mascareta obligatòria

Els alumnes hauran de seguir portant la mascareta. Encara que no sigui la notícia més desitjada ni esperada, l'evolució del virus l'ha fet imprescindible i molts experts coincideixen en la decisió de portar-la. També s'hauran de seguir complint les mesures de prevenció com és la higiene i la ventilació, tot i que ja no caldrà prendre la temperatura en arribar al centre.

Presencialitat a les aules

Les mesures del curs vinent per tant, s'adaptaran a aquest curs que serà 100% presencial, com sempre ha defensat el Govern i el conseller d'Educació.

No caldrà confinar-se

La novetat més destacada d'enguany, és que els alumnes vacunats amb pauta completa no hauran de fer quarantena encara que hagin estat contacte estret d'un positiu.

Les zones comunes es poden compartir

Els grups bombolla es mantindran, tot i que a les zones comunes podran interactuar amb altres grups. En cas que no es barregin, els alumnes es podran treure la mascareta al pati.

Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.

Reunions telemàtiques

Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l'entrada al centre es fa pel pati l'alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.

Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.