Enlaces accesibilidad
Ordre públic

Darrera nit de la Festa Major de Sants amb nous aldarulls i botellots

  • El desallotjament del Parc de l'Espanya Industrial acaba amb un detingut i sis mossos ferits
  • Els sindicats policials demanen responsabilitat a la ciutadania i més mitjans
  • El Centre Irídia denuncia que algunes actuacions de la policia han estat desproporcionades

Per
Tercera nit aldarulls Sants

Tercera nit consecutiva d’aldarulls al barri de Sants de Barcelona. Com ja va passar la nit de dijous i de divendres, milers de persones s'han concentrat al Parc de l'Espanya Industrial per seguir amb la festa més enllà de dos quarts d'una, l'horari en què acaben les activitats de la Festa Major. Al voltant de les quatre de la matinada la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han actuat per desallotjar la part central del parc i algunes persones han llançat objectes contra la línia formada pels agents. Hi ha hagut corredisses i, segons fonts policials, una persona ha estat detinguda per atemptat a l'autoritat, i sis agents dels Mossos han resultat ferits de caràcter lleu.

Malestar als cossos policials

Els sindicats policials qualifiquen de desastrós el dispositiu dissenyat per fer front a les aglomeracions al carrer durant la Festa Major de Sants. Els agents reclamen responsabilitat a la ciutadania i se senten desbordats. En plena època de vacances només està en actiu el 60% de la plantilla de la Guàrdia Urbana i els horaris s'han hagut de reporgramar per fer front als dispositius de les festes majors de Gràcia i de Sants. A més a més, asseguren no teniur prou recursos i instruments per actuar en aquestes situacions i que és urgent reforçar-los amb més personal i mitjans materials.

El conseller d'Interior diu que no poden fer més

Segons el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, els Mossos d'Esquadra han reforçat amb 100 dotacions més el dispositiu que fan amb les policies locals de Catalunya per controlar aquest estiu els botellots. Això suposa un increment d'uns 300 agents que se sumen als que ja es van destinar anteriorment, arran de les concentracions que es feien a diverses ciutats. Elena assegura que s'ha incrementat un 25% el nombre d'efectius respecte el 2019 i que a curt termini no poden disposar de més agents perquè la seva contractació és un procés llarg.

El Centre Irídia demana investigar possibles excessos

Algunes imatges publicades a les xarxes socials han mostrat actuacions contundents i agressions desmesurades. El Centre Irídia ha posat a disposició de les persones afectades el seu servei d'assessorament i seguiment davant casos de violència institucional i exigeix als Mossos d'Esquadra i al conseller d'Interior que s'investiguin els fets.