Enlaces accesibilidad
Crisi econòmica

La pobresa no fa vacances

  • La crisi aboca cada vegada més families a haver de demanar ajuda per primera vegada a la seva vida
  • A Espanya 5 milions de treballadors no podran marxar de vacances

Per
La crisi sanitaria ha portat a la pobresa moltes families tot i tenir feina

La crisi aboca cada vegada més gent a haver de demanar ajuda a les entitats socials per primera vegada. És el cas del Jordi i la Marta que, amb feines precàries, no tenen alternativa per donar de menjar a les seves famílies.

Viure amb 600 euros al mes

Des de l’inici de la pandèmia, en Jordi només cobrava 480 euros d’ERTO. Ara n'ingressa 600 per un treball a mitja jornada en un restaurant. Tot i tenir feina, la seva situació, diu, és precària. De fet, per primera vegada a la seva vida, en Jordi i la seva família han hagut de recorrer a les entitats socials per poder tenir un plat a taula cada dia.

Ha de compartir casa amb una altra família

Igual que el Jordi, la Marta té una situació econòmica molt delicada. Ella es dedica a la neteja i el seu marit fa mudances. Tot i treballar els dos, no poden pagar tot un lloguer i comparteixen casa amb una altra família.  Van venir d’Honduras tot just abans de la crisi sanitària, que va frustrar els seus plans de construir una nova vida aquí.

5 milions de treballadors sense vacances

Segons la Confederació Europea de Sindicats, gairebé 5 milions de treballadors a Espanya no podran anar de vacances aquest estiu. Al Jordi i la Marta, tot plegat els sembla una quimera. Espanya és el segon país europeu on la pobresa laboral deixa a més treballadors sense vacances, només superada per Itàlia.