Enlaces accesibilidad
Canvi de protocol

El Govern autoritza les sortides d'almenys 3 dies a les residències per la millora de la situació

Per
Les visites familiars segueixen limitades a dues persones com a màxim per visita

El departaments de Salut i Drets Socials han modificat el protocol a les residències. Els interns podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a 3 dies, sempre i quan només tinguin contacte amb una bombolla de convivència.

Una altra de les novetats és que els residents que siguin contacte estret d'un positiu en COVID-19 i tinguin la pauta completa de vacunació continuaran sense fer quarantena però se'ls farà una PCR el primer dia, una altra al cap d'una setmana i una altra al cap de dues setmanes. Els treballadors que siguin casos estrets d'un positiu seguiran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.

Es mantenen els tests als familiars

La millora de la incidència del Covid-19 en les residències de Catalunya permet relaxar les mesures de control durant els pròxims 14 dies. Els familiars que acudeixin a recollir als residents al centre hauran de signar una declaració de responsabilitat i donar negatiu en un test d'antígens.

En cas de passejos o sortides d'unes hores, la Generalitat recomana que siguin en espais oberts. Les visites familiars segueixen limitades a dues persones com a màxim per visita, que hauran de donar negatiu en un test d'antígens supervisat per qualsevol professional de la residència que hagi rebut la formació pertinent per a garantir la protecció de residents i treballadors.

Es manté l’aïllament pels positius

En cas de brot entre residents, es manté l'aïllament de 10 dies per a casos confirmats, mentre que els no confirmats que estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que es faran una prova PCR.

En aquest context, el Govern ha recordat que encara que les xifres apunten a una "clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos, l'afectació tant a la comunitat com a les residències encara és elevada".