Enlaces accesibilidad
Dos morts

Els Mossos investiguen un possible crim masclista a Sant Vicenç de Castellet

  • El presumpte assassí, després de cometre el crim, s'hauria suïcidat a l'interior d'un vehicle
  • El cos de l'altra víctima estava carbonitzat a pocs metres
  • Els fets han tingut lloc al viaducte de l'autopista C-16

Per
Els Mossos investiguen un possible crim masclista al Bages

Els Mossos investiguen com a nou cas de violència masclista la mort d'una dona, el cadàver del qual ha aparegut aquesta matinada calcinat al voral de la carretera BV1229 a Sant Vicenç de Castellet. El presumpte assassí, després de cometre el crim, s'hauria suïcidat a l'interior d'un vehicle on ha estat trobada una nena de dos anys amb una lleu ferida al braç.

Incendi a uns matolls

A les tres de la matinada una veïna de Sant Vicenç de Castellet ha notificat un petit incendi en uns matolls al costat de la carretera BV-1229. En arribar al lloc dels fets els agents dels Mossos d'Esquadra han trobat un vehicle amb un home mort a l'interior amb un cinturó al coll. Dins el cotxe també es trobava una nena de dos anys amb una cremada lleu al braç, que ha estat atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Posteriorment els efectius del cos policial han trobat poc després el cadàver carbonitzat de la dona a escassos metres del vehicle. Les mateixes fonts han assegurat que la vida del menor, de poca edat , no corre perill. La Divisió de Recerca Criminal (DIC) de la Regió Policial Central ha obert una investigació per a determinar les causes de totes dues morts.

Possible cas de violència masclista

Els Mossos treballen amb la clara sospita que sigui un nou cas de violència masclista. És la principal hipòtesi que serà confirmada quan es pugui identificar el cadàver totalment carbonitzat de la víctima, per establir el grau concret de parentiu entre ella i el presumpte assassí.

A uns metres del vehicle, els efectius policials han localitzat el cadàver totalment carbonitzat de la dona, veïna de Terrassa. La Divisió d'Investigació Criminal ha obert una investigació per determinar les circumstàncies de les morts. No descarten que l'home hagués matat a la dona en un altre lloc i després hagués traslladat el cadàver al punt on ha estat localitzat, on l'hauria ruixat amb líquid inflamable i calat foc.

Identificació dels cadàvers

Els fets han tingut lloc sota el viaducte de l'autopista C-16, prop del riu Llobregat i d'una masia, a la carretera que uneix Sant Vicenç i el Pont de Vilomara. Poc abans de les 10 del matí ha arribat la policia científica i els agents estaven a l'espera de l'autorització de la comitiva judicial per fer l'aixecament dels cadàvers.

Segons informa en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència de la Generalitat s'ha fet càrrec de la petita a l'espera de què puguin trobar un familiar que la pugui cuidar. El jutjat d'instrucció 2 de Manresa s'ha fet càrrec de les diligències.

La consellera d'Igualtat al lloc dels fets

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha anul·lat una roda de premsa que tenia prevista sobre polítiques d'ocupació per a dones i persones trans a causa del "presumpte feminicidi" de Sant Vicenç, segons el Govern. Verge s'ha desplaçat aquest matí al lloc dels fets.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes ha activat els seus protocols per aquest presumpte cas de violència masclista i s'està coordinant amb el consell comarcal i l'Ajuntament de la localitat per a fer un seguiment del cas.