Enlaces accesibilidad
LGTBIFÒBIA

Colau crea una escola de "masculinitat positiva" per acabar amb la LGTBIfòbia a Barcelona

  • El centre se situarà prop de l'estació de França i promourà iniciatives para evitar la violència contra el col·lectiu
  • L'equipament fomentarà "imaginaris diferents del que significa ser un home"
  • L'espai oferirà formació a joves, famílies, treballadors municipals, entitats i ciutadania, en general

Per
Catifa amb l'eslògan "la lgtbifòbia no es benvnguda" a la porta de l'ajuntament de Barcelona, en rebuig a les agressions patides per aquest col·lectiu

L'ajuntament de Barcelona inaugurarà a l'octubre un Centre de Noves Masculinitats, un espai educatiu per a "promoure i difondre" models de "masculinitat positius, oberts, plurals i heterogenis, allunyats de formes relacionals desiguals o injustes". El centre se situarà prop de l'estació de França i portarà a terme diferents iniciatives en el marc de les noves accions que ha presentat l'ajuntament per a lluitar contra la LGTBfòbia. Així ho han anunciat Colau i la tinent d'alcaldessa de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

Ada Colau i la regidora Laura Pérez amb representants d'entitats davant la catifa que rebutja agressions LGTBI-fòbiques

Ada Colau i la regidora Laura Pérez amb representants d'entitats davant la catifa que rebutja agressions LGTBI-fòbiques

Noves masculinitats

Colau ha remarcat que l'objectiu del nou centre vol canviar les perspectives sobre les noves masculinitats i "ensenyar que no és incompatible amb la sensibilitat". La creació d'aquest centre forma part d'una de les noves accions que l'ajuntament de Barcelona ha presentat per a lluitar contra la LGTBIfòbia. El pla es basa en quatre línies d'actuació: educació, cultura i visibilitat, àmbit comunitari i àmbit laboral.

Per l'alcaldessa "ser home no significa respondre de forma agressiva, ni assenyalar al diferent que no compleix amb els rols del que se suposa que ha de ser un home". Colau ha remarcat la necessitat de treballar aquestes qüestions amb els joves per a "flexibilitzar aquesta masculinitat tan estricta que hem tingut fins ara".