Enlaces accesibilidad
Barcelona

La Sagrada Família completa el trencadís de la torre de la Mare de Deu

  • L’Informatiu visita la torre de 127 metres d’alçada que s'ha d'inaugurar al desembre
  • La Fundació està pendent dels ingressos del turisme per saber que farà al 2022
  • La basílica va reobrir les portes als visitants el passat 1 de juliol

Per
La Sagrada Família enllesteix el trencadís de la torre de Maria

Després de diversos mesos amb les obres paralitzades per culpa de la pandèmia, la Junta Constructora de la Sagrada Família de Barcelona va decidir al març reprendre la Torre de Maria, A l'Informatiu hem pujat 127 metres de la que és la torre més alta de la basílica per veure com col·loquen el trencadís, un dels últims passos abans de poder inaugurar-la el dia de la Immaculada Concepció.

Inauguració el 8 de desembre

El 8 de desembre es donarà per acabada un cop hi hagin col·locat l'estrella lluminosa. Ara els operaris hi estan col·locant aquest trencadís i que simbolitza el mantell de la verge. El director d'edificació i tecnologia de la Sagrada Família, Fernando Villa, reconeix que es troben, però, en un moment d'impàs que dependrà de l'evolució de les visites dels turistes per poder tornar a planificar les noves obres que es faran.

Reobertura al públic el passat 1 de juliol

La Sagrada Família de Barcelona va obrir les seves portes cada dia a partir de l'1 de juliol. S'hi pot accedir de dilluns a dijous, de 9 a 15 hores, i de divendres a diumenge, de 9 a 18 hores. El passat 29 de maig, el temple va reobrir les portes puntualment per a rebre visitants, després de set mesos de tancament.

Si la previsió continua amb bons resultats com fins ara, en les pròximes setmanes, la Junta Constructora de la Sagrada Família es plantejarà l'ampliació progressiva de l'horari de visites a la tarda. Aquesta obertura queda subjecta a possibles alteracions segons evolucioni la situació sanitària, les mesures que implanti el PROCICAT i sempre que es pugui garantir la viabilitat de les visites.