Enlaces accesibilidad
Parlament

El Govern preveu mantenir les restriccions durant tot l'estiu

Per
Aragonès reconeix al Parlament errors per la desescalada

El Govern diu que la cinquena onada "va a la baixa", però que mantindrà les mesures que siguin necessàries el temps que calgui, com per exemple el toc de queda nocturn que el govern ja ha sol·licitat prorrogar de moment una setmana més al TSJC que ha de resoldre en les properes hores.

El Govern es prepara per un estiu de restriccions per la covid | Àlex Cabrera

Queden setmanes difícils

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, augura un estiu amb restriccions a causa de l'alta incidència i espera que l'acompanyi el Tribunal Superior de Justícia. El president català admet que Catalunya encara té per davant "setmanes difícils".

Aragonès ha emplaçat als ciutadans a ser "conscients" que aquest serà "un estiu amb un nivell d'incidència elevat" i que la pressió assistencial en hospitals i centres d'atenció primària persistirà quan comencin a millorar les dades i es redueixi el número de contagiats. És per això, ha dit, que les mesures restrictives es mantindran "mentre siguin necessàries".

Aragonès també ha dit en seu parlamentària que assumeix certa autocrítica: ha assegurat que no era previsible el pic de contagis de les darreres setmanes i que no van preveure l'impacte de la variant Delta. L'oposició ha agraït el gest, però tant Laia Estrada de la CUP i David Cid dels Comuns han coincidit a demanar més acció per part del Govern.

Cinquena onada de baixa

Durant el mateix ple, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha respost a l’oposició que la situació és millor que fa ara una setmana, tot i que calen més esforços. "Portem una setmana que hem arribat al pic i estem de baixa", ha insistit Argimon, que ha afegit que aquesta situació no és "única i exclusiva" de Catalunya i ha remarcat que ja hi ha més del 80% dels contagis que són de la variant Delta. Per la seva part, el diputat de Vox, Antonio Gallego, ha demanat la dimissió d'Argimon. "La seva negligència costa vides i arruïna moltes famílies", ha dit.

El conseller de Salut també ha reconegut que no s'esperaven aquesta explosió de casos, sinó que preveien un repunt que ja s'hauria controlat el 15 de juliol. També ha aprofitat per exposar que els propers dies la campanya de vacunació afluixarà ja que Catalunya rebrà menys vacunes. Argimon emplaça, en aquest sentit, a la ciutadania a ser conscients de la situació que vivim.