Enlaces accesibilidad
Més protecció a les residències

Nou protocol a les residències: test d'antígens obligatori per entrar i més PCR al personal

  • S’augmenten d’1 a 3 les PCR setmanals als professionals no vacunats i se’n farà una a la setmana per als vacunats
  • Els visitants simultanis es redueixen de 3 a 2 i hauran de presentar un TAR negatiu independentment del seu estat vacunal
  • Els tests es trobaran a les residències i els departaments de Salut i Drets Socials n'assumiran el cost

Per
Més protecció a les residències

En vigor el nou protocol de residències que intensifica les mesures de protecció als centres per evitar brots de covid.

En l'actual situació epidemiològica d'augment d'incidència en les diferents cohorts d'edat, els departaments de Salut i Drets socials han decidit reforçar les mesures.

Nou protocol a les residències | Joan Sisquella

Test d'antígens obligatori

El nou protocol contempla disminuir de 2 a 3 el nombre de visitants simultanis, que hauran de realitzar-se de manera obligatòria un test ràpid d'antígens (TAR) cada cop que vulguin visitar un familiar i seguir les normes de protecció habituals. També es realitzarà a tots aquells professionals que de forma esporàdica entren a les residències (professionals de perruqueria, podologia, voluntaris, etc.) Els tests es trobaran a les residències i els departaments de Salut i Drets Socials n'assumiran el cost.

També es recomana que les visites als residents les facin preferentment persones vacunades.

PCR setmanals

L'altra mesura que s'ha pres és l'increment de les PCR setmanals als professionals no vacunats, fins ara es feia 1 PCR setmanal i a partir d'ara se'n faran 3. Pel que fa als professionals vacunats, se'ls hi farà una PCR per setmana.

Places recurs

En paral·lel, també s'augmenta de 200 a 300 el nombre de places de recurs disponibles per tal que estiguin disponibles per eventuals situacions en què una residència afectada per un brot tingui dificultats en sectoritzar els espais i s'hagi de traslladar als residents.

Situació a les residències

A data 15 de juliol, del total de 1.028 residències de tot Catalunya només 31 centres (el 3,01%) estan en color vermell, això és, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Per contra, 885 centres (el 86,08%) es troben en color verd, això és sense cap cas de COVID-19. La resta de centres, 112 (el 10,89%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d'espais de la residència.

Cobertura vacunal

Pel que fa a la cobertura vacunal, en residents aquesta és del 96% en primera dosi i 94% 2a dosi. L'alta cobertura és causada per la prioritat que des del principi del procés de vacunació s'ha donat a aquest col·lectiu considerat més vulnerable davant la malaltia i als esforços del conjunt d'equips assistencials del territori per garantir la immunització d'aquest col·lectiu.

Respecte als professionals que treballen als centres residencials també presenten una alta cobertura vacunal, i actualment hi ha un 89% vacunats en primera dosi i 88%, en segona dosi. El 4,01% de les proves de control que es realitzen als professionals han estat positives, mentre que a la població general, aquest percentatge és del 20,18% en els darrers set dies.