Enlaces accesibilidad
Noves restriccions a Catalunya

En vigor les reunions d'un màxim de 10 persones i el tancament de les activitats a les 00:30 h

Per
En vigor les noves restriccions a Catalunya

Marxa enrere per la "pèssima i preocupant" evolució de la pandèmia a Catalunya. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous les restriccions contra la covid anunciades pel govern dilluns. La publicació suposa que entren en vigor, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hi donés el vistiplau aquest dimecres.

Comencen les noves restriccions fins al 23 de juliol | Mónica Montes

Activitats limitades a les 00:30 hores i reunions d'un màxim de 10 persones

Es limiten per tant les trobades familiars i de caràcter social, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. Fins ara era una recomanació.

També es tancarà tot tipus d'activitats a les 00.30 hores, ja siguin bars, restaurants, cinemes, teatres o l'oci nocturn a l'exterior, encara obert. Es respectarà, aixó sí, els 30 minuts més per a les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa per a que puguin desallotjar.

Esdeveniments culturals asseguts

En l'àmbit de la cultura, tots els esdeveniments es faran asseguts i, per tant, no caldrà ja el test d'antigen previ que es va establir com a obligatori la setmana passada en actes de més de 500 persones.

Així mateix, el Govern recomana als ajuntaments que restringeixin a la nit tots els espais que puguin ser lloc de trobada massiva, com ara parcs i platges.

A l'espera de l’aval del TSJC al toc de queda

Per últim, el govern està esperant també rebre l’aval del TSJC a la petició del toc de queda nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en els municipis amb més incidència de la covid, un total de 160.