Enlaces accesibilidad
Festival massiu al Fòrum

El Cruïlla tanca la primera jornada amb la detecció de 126 positius

  • Cap dels diagnosticats van poder accedir al recinte del Fòrum
  • El festival que compta amb artistes com Sopa de Cabra, Manel o Natos y Waor espera reunir 75.000 persones
  • El director del Cruïlla demana als assistents que respectin l'horari del seu test per evitar cues i que "es descontroli" el sistema

Per
El Cruïlla tanca la primera jornada amb la detecció de 126 positius

El Cruïlla ha detectat 126 positius entre els més de 15.000 assistents -per sota dels 18.000 esperats inicialment- testats en la primera jornada del festival.

Amb la promesa d'esdevenir el primer festival europeu d'aquesta dimensió que se celebra en pandèmia ha preparat un gran dispositiu al CCIB, convertit en un espai on cribrar fins a 25.000 persones diàries en cada una de les tres jornades de festival. Una proposta sense límit d'aforament ni distància social però amb mascareta dins del recinte i amb previ test d'antígens.

Cribratges per 25.000 persones al dia

El Cruïlla El certamen va començar a fer els primers testos dijous matí entre els treballadors i artistes i ja van aparèixer ja els primers resultats positius. De fet, Sergi Sales (conegut artísticament com a Senyor Oca), va donar positiu al test d'antígens i no va poder tocar en la inauguració del festival. Cap dels 126 positius ha pogut accedir al recinte del festival.

Per a portar a bon port el desplegament de tests, el festival compta amb un equip sanitari de 300 persones, 200 d'elles auxiliars d'infermeria i 100 validadores que estan repartits en 200 boxs i que compten amb sis metges per als casos positius.

Què han de fer els assistents?

El procés d'arribada i diferents passos (el cost total dels quals ascendeix a un milió d'euros, i que l'organització espera que Cultura cobreixi una tercera part) és el següent: el públic, amb la seva entrada i DNI, estarà a partir de les 15 h en l'accés del CCBI en la plaça Willy Brandt, en una de les dues macroentrades assignades. Allí se sotmetrà a una presa de temperatura, que no ha de superar els 37,5 graus. A continuació es comptarà amb 80 carrils per a passar el test d'antígens en un dels citats 200 boxs.

Desenes d'espais preparats per realitzar testos d'antígens als assistents del Cruïlla

Desenes d'espais preparats per realitzar testos d'antígens als assistents del Cruïlla

Després de la prova, el test es vincularà a la polsera cashless que se li haurà donat a cada persona a l'entrada. Un sistema aquest que evita l'ús d'aplicacions com la que va deixar el primer dia del Vida Festival amb un petit caos.

Amb el test realitzat, però sense saber encara el resultat, l'assistent anirà a l'entrada del Fòrum on es fa el festival. Una vegada allí, i passat un quart d'hora, se li comunicarà el resultat per correu electrònic i en el seu compte personal de la web. Els que donin positiu rebran assessorament mèdic in situ i se'ls retornarà l'import.

"Això no s'ha fet mai al món", ha dit Jordi Herreruela. El director del Cruïlla admet que senten la "pressió" pels darrers advertiments del Govern perquè siguin rigorosos a l'interior del recinte, on hi haurà 150 treballadors controlant l'ús de la mascareta i que no es mengi ni es begui davant dels escenaris.

Cartell

El Cruïlla, que forma al costat del Vida i el Canet Rock el trio de festivals que duen a terme l'assaig avalat per les conselleries de Cultura, Interior i Salut i el Procicat, oferirà en quatre escenaris un cartell eminentment nacional amb artistas com Kase. O, Sopa de Cabra, Amaral, Manel, La Casa Azul, Dorian o Leiva.