Enlaces accesibilidad
Gestió públicoprivada

L'Ajuntament de Barcelona compra El Molino per 6,2 milions d'euros

L'espai serà de titularitat pública, integrat a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat, però amb gestió públicoprivada

L'Ajuntament el vol reobrir al 2022 i que faciliti l'entrada d'una nova generació d'autors

El consistori vol que mantingui la seva essència "canalla"

Per
L'Ajuntament de Barcelona compra El Molino per 6,2 milions d'euros

L'Ajuntament de Barcelona compra El Molino per 6,2 milions d'euros. L'edifici, que portava dos anys tancat, es preveu que pugui tornar a obrir les portes l'any que ve.  El consistori barceloní ha iniciat el procés de compra de l'emblemàtic local del Paral·lel que integrarà a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat,  dins del projecte de les noves Cases de la Cultura de Barcelona. D'aquesta manera, El Molino es convertirà en un pilar més del pla per reimpulsar el Paral·lel, que combinarà la gestió pública i privada.

El Molino forma part del pla per reimpulsar el Paral·lel, que combinarà la gestió pública i privada

El Molino forma part del pla per reimpulsar el Paral·lel, que combinarà la gestió pública i privada

Concurs públic

El consistori preveu que el local pugui reobrir les portes el 2022. En els propers mesos s'obrirà un concurs públic per escollir la seva direcció, que no s'especialitzarà en una única disciplina cultural. El Molino se suma així als nous equipaments de l'artèria cultural com la futura Casa de la Música de Barcelona -l'actual Sala Barts-, que vol conjugar l'exhibició amb l'articulació sectorial i potenciarà nous vincles entre cultura, educació i experimentació.

El Molino tornarà a obrir les portes amb un nou enfoc de gestió

El Molino tornarà a obrir les portes amb un nou enfoc de gestió

Equipaments híbrids

Aquesta actuació es complementarà amb projectes com l'Arnau Itinerant, que desenvolupa un pla cultural comunitari entre els tres barris a tocar del Paral·lel, o el paper de grans equipaments privats com el Condal, el nou Teatre Apolo o el Victòria.

La nova etapa del Molino serà un pas més en la creació d'equipaments híbrids i transdisciplinars que haurà d'incorporar les arrels de les arts escèniques populars i transgressores a partir de nous elements de la cultura contemporània de la ciutat.

Vespre a La 2 - El Molino

L'Ajuntament vol que l'espai es pugui reobrir durant el 2022 i sigui un equipament que faciliti l'entrada d'una nova generació d'autors. Un cop reobert, El Molino no serà un espai vinculat a un únic sector, sinó que mantindrà la seva essència "canalla", i podrà donar entrada al teatre de petit format, el teatre experimental, la cultura gastronòmica i també l'audiovisual.