Enlaces accesibilidad
Punts mòbils a Catalunya

On pots vacunar-te sense cita prèvia?

  • La vacunació en aquests punts s'adreça a persones majors de 40 anys i a col·lectius amb difícil accés al vaccí
  • La iniciativa es duu a terme amb autobusos del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i amb 'motor homes' de SEAT
  • Els autobusos estaran oberts cada dia de la setmana de 9 h del matí a 20 h del vespre

Per
Comença la vacunació amb vehicles mòbils

Salut ha decidit implementar una estratègia de vacunació massiva sense necessitat de cita prèvia a diversos municipis de Catalunya. L'objectiu és aconseguir que la vacunació s'estengui entre els col·lectius més vulnerables i amb difícil accés a la vacuna.

Qui es pot vacunar?

Segons va explicar el conseller Josep Maria Argimon en la presentació de l'estratègia, l'objectiu és accelerar la vacunació des d'una vessant molt més comunitària, entre la població dels barris on s'hi instal·lin, oberta només a persones majors de 40 anys i, especialment, a persones en situació de vulnerabilitat que tinguin dificultats –idiomàtiques o de bretxa digital, per exemple- per accedir als punts existents habituals.

Presentació de l'estratègia de vacunació

Presentació de l'estratègia de vacunació

On puc trobar els punts mòbils?

En concret, la iniciativa s'engega a punts concrets de tres zones: Barcelona ciutat, la regió metropolitana nord i Terres de l'Ebre.

Pel que fa als busos del Banc de Sang i Teixits, un vacunarà en diferents punts de la zona Metropolitana Nord els pròxims 15 dies, cada dia de la setmana, mentre que un altre ho farà a Terres de l'Ebre. Altres busos ho faran en altres territoris d'arreu de Catalunya, segons les necessitats existents. Cada bus comptarà amb un equip de 2 infermeres, 1 tècnic i dos administratius i tindrà una capacitat d'administrar vacunes a 600 persones.

Pel que fa als 'motor home' de SEAT, són camions que s'utilitzen en les competicions i que s'han adaptat per a ús sanitari.

Autobusos del Banc de Sang i Teixits (BST)

Autobusos del Banc de Sang i Teixits (BST)

En quin horari puc anar?

Els autobusos estaran oberts cada dia de la setmana de 9 h del matí a 20 h del vespre. Salut també ha recalcat que si cal també vacunaran de nit. Aquest dimarts, per exemple, ja s'han establert punts mòbils a l'Arc de Triomf i a Badalona.

Punts de vacunació mòbils

Punts de vacunació mòbils

Quina vacuna em posaran?

La vacuna escollida ha estat la de Janssen, amb una immunització més ràpida i suficient contra les variants. Amb només una dosi aquesta vacuna permet que els col·lectius més vulnerables no hagin de tornar i amb una única punxada estiguin immunitzats.