Enlaces accesibilidad
Cinquena onada

Augmenten les arribades a urgències i els ingressos per l'explosió de contagis

  • La cinquena onada està impactant, ara per ara, només a l'atenció primària
  • Actualment hi ha 544 pacients ingressats a Catalunya; en la darrera setmana de juny, 476
  • El BIOCOMSC preveu que ara arribin als hospitals els casos greus que es van contagiar per Sant Joan

Per
L'explosió de casos comença a notar-se als hospitals
L'explosió de casos comença a notar-se als hospitals

L'augment explosiu de casos per la Covid-19 a Barcelona comença a notar-se als hospitals, sobretot a urgències. Els hospitals de la Vall d'Hebron i del Mar han registrat un lleuger increment dels pacients ingressats. Actualment, hi ha 544 pacients ingressats a Catalunya, dels quals 476 ho van ser a l'última setmana de juny.

Atenció primària

La cinquena onada del coronavirus està impactant sobre tot en l'atenció primària, que també ha assumit el rastreig i la vacunació massiva, ja que la majoria de casos són lleus o asimptomàtics. El grup de recerca BIOCOMSC preveu que aquesta setmana arribin als hospitals els casos greus de Sant Joan, amb la incògnita dels efectes de la variant Delta.

Imatge de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar

Imatge de l'UCI de l'Hospital del Mar RTVE

Situació als hospitals

A l'Hospital Vall d'Hebron han arribat en els últims dies més pacients a Urgències, persones no vacunades o amb una sola dosi, tot i que fonts del centre indiquen que ara com ara es tracta d'una situació controlada.

A l'Hospital del Mar s'està notant un lleuger augment de pacients amb sospita de Covid-19 que arriben a Urgències i aquest increment es comença a traduir en més ingressats a planta.

A l'Hospital Clínic, també hi ha un augment del nombre de pacients que arriben a Urgències respecte de fa dues setmanes, si bé la majoria no es queden ingressats.

I, a l'Hospital de Sant Pau, hi ha 38 persones ingressades, 7 de les quals a les UCI. Són persones grans amb patologies prèvies. Durant el cap de setmana s'han atès 38 persones a Urgències i 6 han passat la nit a l'hospital