Enlaces accesibilidad
Avança la campanya

S'obre la vacunació de 16 a 29 anys

Per
Salut obre la vacunació al grup d'entre 16 i 29 anys

El departament de Salut obre la vacunació a tots els grups d'edats en els quals està aprovada l'ús de la vacuna. Des d'avui mateix la població entre 16 i 29 anys ja pot demanar cita per vacunar-se. Catalunya avança així en la campanya amb la voluntat de canviar la tendència creixent de la pandèmia amb un augment dels contagis els darrers dies.

Situació preocupant

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que la situació epidemiològica a Catalunya és "preocupant", ja que els contagis fa dies que superen el miler de casos .El nombre de positius s'ha multiplicat per 10 en dues setmanes. El conseller explica que aquests contagis probablement no "afectaran el sistema hospitalari" pel que fa als ingressos i les UCI, però sí que tensaran l'atenció primària.

Argimon alerta que si continuen creixent els contagis i creix la pressió a la primària pot afectar a la campanya de vacunació, "o vacunem o diagnostiquem". Segons el conseller, els encarregats de vacunar són en gran majoria professionals de l'atenció primària que dobli torns i si han d'atendre a persones amb simptomatologia pot reduir el personal dedicat a vacunar.

Vacunació mòbil

La vacunació no només avança amb l'obertura a tots els grups d'edat, sinó que també esperen donar-li una empenta amb la vacunació mòbil. Des de la setmana vinent hi haurà autobusos on es podrà accedir a vacunar-se sense necessitat de cita prèvia.

Altre dels canvis en la campanya és que es redueix el temps d'inoculació de la segona dosi d'AstraZeneca que passarà de les 10 setmanes a les 8 setmanes. Des del departament insisteixen en la importància de vacunar-ser per evitar la propagació del coronavirus i l'aparició de noves variants com la Delta, que ja representa més d'un 30% dels casos diagnosticats. En aquest sentit, recorden que les vacunes funcionen, de fet, les dues dosis tenen una efectivitat del 80% en la nova variant.

Salut obre la vacunació al grup de 16 a 29 anys | Anna Bañeres