Enlaces accesibilidad
Cercle d'Economia

Sánchez defensa l'aposta pel "retrobament" per "poder avançar"

  • El president del Govern adverteix que la discòrdia territorial o partidista es un llast per l’economia
  • Sánchez agraeix al Cercle d’Economia el seu posicionament a favor dels indults

Per
El president Sánchez adverteix que la discordia també és un llast per l'economia

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha aprofitat la clausura de la Reunió del Cercle d’Economia que se celebra a Barcelona per tornar a defensar l’aposta pel pacte i el retrobament en front de la “discòrdia partidista o territorial” que assegura “també és un llast per l’economia”.

"Haurem de trobar-nos i retrobar-nos. Per a poder continuar avançant, tornar a aquest punt en què deixem d'escoltar-nos”, ha assegurat Sánchez davant l’auditori del Hotel W Barcelona.

Sánchez defensa els indults davant dels empresaris per apuntalar l'estabilitat

“Es una tasca de tots”

“Hi ha moltes més coses que ens uneixen de les que ens separen. I en aquests espais és on hem de trobar l'acord. Això no ho pot fer solament un govern ni dos governs, és una tasca de tots", ha avisat.

Agraïment al Cercle pel posicionament a favor dels indults

En aquest sentit ha donat les gràcies al Cercle d'Economia pel seu posicionament públic a favor dels indults, en els que el president de la institució, Javier Faus, ha insistit aquest mateix divendres.

Sánchez ha subratllat que Espanya necessita estabilitat i unitat política i ha mostrat el seu desacord amb la imatge que a vegades es trasllada que és impossible arribar a una trobada ja que existeix coincidència en assumptes fonamentals.

El Cercle aspira a una Espanya menys radial

Sánchez ha intervingut després que ho fes el president del Cercle d'Economia, Javier Faus, que li ha recordat que malgrat que la solució al problema polític entre el centre i la perifèria seria una reforma en clau federal de la Constitució, tenint en compte les dificultats que comportaria "sembla preferible abordar els canvis mitjançant reformes estatutàries i de la LOFCA, a més de mesures de gràcia, com els indults, que contribueixin a la pau social".

Faus ha apuntat que cal "una Espanya menys radial, més alemanya que francesa, on es reparteixin millor els beneficis de la centralitat i totes les regions es puguin desenvolupar plenament". "

La solució a aquest problema només es pot assolir, segons el Cercle "amb la llei com a marc, la política com a tasca i la paraula com a instrument, sense el miratge d'una unilateralitat impossible, sense la falsa sortida d'una judicialització elusiva, i sense desplaçar al carrer el que ha de ser tractat a les institucions".