Enlaces accesibilidad
App contra el bullying

Educació posa en marxa una app contra l'assetjament escolar

Per
Educació posa en marxa una app contra l'assetjament

El Departament d'Educació ha posat en marxa una aplicació-web per lluitar contra la xacra de l'assetjament escolar. En només dos mesos s'han notificat 183 denúncies per assetjament entre companys de classe.

Comença a funcionar USApps per denunciar els casos de violènica a l'escola

Què és la UsApps?

La UsApps és una aplicació web del Departament d'Educació per a comunicar situacions de violències que pot viure tot l'alumnat de Catalunya d'una forma fàcil, intuïtiva i eficaç. Pot utilitzar-la tot l'alumnat, les famílies i tota la comunitat educativa, així com persones externes al centre.

La funcionalitat principal de l'app és facilitar que es denunciïn de forma senzilla els casos d'assetjament escolar, perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) es puguin activar i fer un seguiment detallat i especialitzat de cada cas.

Tipus de violències

Per denunciar a l'app hem de conèixer quines formes de violència podem trobar en els nostres centres educatius:

  • Violència masclista
  • Maltractament a la infància o adolescència
  • Violències LGTBIQfòbiques
  • Conductes d'odi i discriminació
  • Violències sexuals
  • Assetjament
  • Ciberassetjament
  • Altres tipus de violències

Pla de Les Escoles Lliures de Violències

L'aplicatiu web i la USAV formen part del Pla d'Escoles Lliures de Violències 2021-2026, una iniciativa d'Educació que va ser presentada el març passat per tal de buscar solució a totes les situacions de violència en l'àmbit educatiu. El projecte implica un canvi de paradigma: distingir i abordar de manera diferenciada el conflicte i les violències i compta amb un pressupost de 34,74M€ que es desplegarà fins al 2026.

És accessible per a tots els col·lectius, en diferents llengües (català, aranès, castellà, àrab, urdú, xinès i angles). Un fet ressenyable és que la iniciativa també té previst oferir protecció a totes aquelles faltes que afectin els alumnes encara que tinguin lloc fora de les escoles.