Enlaces accesibilidad
Covid-19

Les dades epidemiològiques milloren lentament a Catalunya

  • La velocitat de contagi i el risc de rebrot baixen lleugerament
  • Augmenta el nombre d'ingressos en les últimes hores i els pacients a les UCI són 479
  • Un 13% de la població ja té la pauta de vacunació completa i un 28% ja ha rebut la primera dosi

Per
6 "vacunòdroms" a tot Catalunya

Els indicadors epidèmics han millorat lleugerament en les últimes hores a Catalunya, malgrat que la velocitat de propagació del virus encara es manté per sobre d'1 i els hospitals segueixen amb una pressió alta, amb 479 malalts greus de Covid a les UCI.

Segons les dades actualitzades aquest dilluns pel Departament de Salut, el nombre de malalts de Covid hospitalitzats avui és de 1.625, un total de 35 més que ahir, dels quals n'hi ha 479 de greus a les UCIs, el mateix nombre que diumenge.

La velocitat de propagació del virus (Rt) s'ha situat en 1,01, dues centèsimes menys que ahir, la qual cosa indica que cada 100 infectats contagien una mitjana de 101 persones. El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, és de 275 punts, nou menys que la vigília, i la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) baixa a 274 casos, tres menys que el dia anterior.

Dades Covid-19: 03/05/2021

Dades Covid-19: 03/05/2021

Campanya de vacunació

D'altra banda, la campanya de vacunació prem l’accelerador a Catalunya i ha arribat, aquest cap de setmana, a un 13 % de la població amb la pauta completa. Un 28,7 % de ciutadans ja han rebut també la primera dosi del vaccí, gràcies a la vacunació massiva que s'ha dut a terme a Fira de Barcelona.

La Fira ha estat un dels punts de vacunació massiva que ha habilitat el Departament a Catalunya. De divendres a diumenge s’han administrat 2.000 dosis diàries. Es tracta de dosis de Pfizer que s'han inoculat a persones d’entre 70 i 79 anys. Està previst que continuï la vacunació massiva la setmana següent. El ritme de vacunació en aquest espai aquest diumenge ha estat molt fluid, i no s’hi han registrat esperes llargues. Fins a aquest punt proper a la plaça d’Espanya s’hi han desplaçat sobretot barcelonins, però també alguns ciutadans de fora de la ciutat.

La prova pilot va arrencar immunitzant amb AstraZeneca unes mil persones d'entre 60 i 69 anys. La consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van assegurar que la campanya avança "a bon ritme" i que la ciutat "està preparada" per afrontar una vacunació "massiva".