Enlaces accesibilidad
Vacuna AstraZeneca

Salut busca persones de 60 a 65 anys que es vulguin vacunar

  • Hi ha 109.000 hores donades, però encara queden per omplir 4.000 cites
  • Salut ha enviat un SMS a les persones de risc, però la resta poden demanar hora online

Per
Arriben a Catalunya les noves dosis de la vacuna d'AstraZeneca
Arriben a Catalunya les noves dosis de la vacuna d'AstraZeneca

Catalunya ha començat a administrar la nova remesa de vacunes d'AstraZeneca contra la covid-19. En total, 168.000 dosis que va enviar divendres i que forment part de les 1.056.500 vacunes que el Ministeri de Sanitat està repartint al conjunt de les comunitats autònomes.

Es busquen 4.000 persones de 60 a 65 anys

En previsió d'aquesta nova remesa, Salut va contactar via SMS amb població de 60 a 65 anys per programar noves cites de vacunació i ja n'hi ha 109.000 confirmades per als propers cinc dies. Encara resten per omplir 4.000 cites.

Salut ha explicat que ha obert punts de vacunació per subministrat totes les vacunes "el màxim de ràpid possible" i per això vacunarà "també durant els festius".

No cal esperar a rebre un missatge

La Generalitat s'ha posat en contacte amb les persones considerades de més de risc, però les que no ho són també poden demanar hora a través d'aquest web, sempre que hi hagi hores disponibles:

El Departament ha obert cites per a unes 110.000 punxades, ja que la resta de vacunes, unes 50.000, es guardaran per a segones dosis. Aquestes segones dosis estan previstes a partir del 25 d'abril.

A punt per acabar la vacunació de les persones de més de 80 anys

Pel que fa a les persones de més de 80 anys, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que a partir de la setmana que ve, es podrà accelerar la vacunació amb l'arribada de noves dosi, un total de 194.000 de Pfizer. Això farà possible que la setmana vinent totes les persones de més de 80 anys ja estiguin vacunades.

Vergés ha confirmat que en dues setmanes es podran començar a vacunar als usuaris de 70 a 79 anys, "sempre seguint els criteris de vacunació per rist, és a dir, per grups d'edat".

El 30% vacunat al juny i el 70% al setembre

La consellera ha dit que, si se segueixen rebent les dosi de vacunes de forma puntual, a finals del mes de juny podrien estar immunitzats el 30% dels catalans i a finals de l'estiu el 70% de la població de Catalunya.

Pel que fa a la tornada de les vacances de Setmana Santa, la consellera ha demanat precaució "Hem de reduir la interacció social, evitar les situacions complicades i, les persones que puguin, fer teletreball. Depèn de nosaltres controlar l'epidèmia" ha assegurat