Enlaces accesibilidad

Aldarulls i atacs a bancs, comerços i a la comissaria de la Rambla en una nova nit d'incidents a Barcelona

  • Els radicals han calat foc a una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins
  • Condemnes de Sánchez, Aragonès i Colau mentre els sindicats policials exigeixen acabar amb el "terrorisme urbà"

Per
Nova nit d'actes violents a Barcelona

La manifestació a Barcelona per demanar la llibertat de Pablo Hasel, l'amnistia, l'autodeterminació i drets socials ha acabat novament amb una nit de greus aldarulls. Un grup de vàndals ha escampat la violéncia pel Raval i el centre de la ciutat, fent llançaments contra la policia, destrossant diverses entitats bancàries i cremant i bolcant alguns contenidors. També han saquejat algunes botigues. Un dels atacs s'ha produït a la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla, que estava protegida per agents i diverses furgonetes a la porta. Ha estat el moment de més tensió.

Greu atac a la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla

Una vintena d'encaputxats ha llançat diversos objectes contundents i còctels molotov contra la línia policial que custodiava la caserna. El moment més crític s'ha viscut quan els radicals han calat foc a una de les furgonetes amb un agent a l'interior, que ha hagut de sortir a correcuita per la porta del copilot.

Incendien una furgoneta de la Guàrida Urbana amb un agent a l'interior

Després d'aquest greu incident, els Mossos d'Esquadra han dispersat els manifestants, que han continuat provocant aldarulls pel centre de la ciutat. Han trencat aparadors de diverses botigues de la Rambla, de la plaça de Catalunya o el carrer Canuda. Entre elles una botiga de Zara o un establiment Decathlon, que ha estat vandalitzat més d'una vegada durant aquests dies de protestes.

Grups de violents han provocat destrosses i han saquejat comerços

També s'ha ruixat amb líquid inflamable en un hotel de la cadena NH situat al carrer Diputació i al concessionari de cotxes que hi ha al costat. Al llarg del recorregut, que ha pujat cap a l'Eixample, diversos grups han muntat barricades movent contenidors i mobiliari de terrasses. Els Mossos també han informat de destrosses en algun restaurant del carrer Aragó amb Rambla Catalunya. Una nit més, les oficines bancàries han estat objectiu prioritari dels vàndals. Més d'una ha acabat incendiada.

Nova nit amb greus disturbis a Barcelona

Sánchez, Aragonès i Colau, condemnen la violència

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha titllat "d'inacceptables" els actes de "vandalisme i violència" que s'han produït a Barcelona. Ho ha dit a Twitter, on també ha aprofitat per mostrar el seu suport als cossos policials. En la mateixa línia s'ha expressat tant el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, com l'alcaldessa de Barcelona. Ada Colau ha mostrat el seu suport als agents de la Guàrdia Urbana, veïns i comerciants afectats. També ha mostrat el seu suport als agents el candidat socialista, Salvador Illa.

El Gremi d'Hotels exigeix responsabilitat política

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha condemnat "els greus fets" i ha exigit "responsabilitat política". En un comunicatha considerat inadmissible que les administracions competents no mostrin una postura i actitud ferma i inequívoca en contra d’aquests fets, "permetent que se succeeixin". Segons ha denunciat l’entitat, "aquesta actitud passiva i ambigua de les administracions priva als ciutadans i al teixit empresarial del seu dret i les seves garanties de seguretat".

Més d'una dotzena de detinguts

Almenys 14 persones han estat detingudes, segons el balanç dels Mossos d'Esquadra. Tres d'ells estan relacionats en el robatori amb força en un quiosc del carrer Bruc 131, i han estat detinguts per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els onze detinguts restants han estat efectuat per Mossos d'Esquadra i estan relacionats amb els episodis violents i desordres públics que s'han produït aquest vespre al centre de la ciutat. Almenys un d'ells està relacionat amb la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Amb les dades provisionals de detencions d’ahir a són 137 les persones detingudes en el marc dels actes vandàlics que s’han produït a Catalunya des del passat dimarts 16 de febrer.

Incidents a Lleida i Sabadell

Lleida, a l’eix comercial de la ciutat nombroses vidrieres de comerços han estat danyades i pintades per esvalotadors. També s’han trobat ampolles a l’interior de bosses preparades per fer llançaments als indicatius policials i han cremat una paperera a l’Avinguda de Madrid.

Sabadell, un grup d’esvalotadors ha llançat pintura a la línia policial de mossos situada als jutjats de la localitat. També han llançat pots de fum negre a pocs metres dels agents i han fet barricades a la Gran Via.