Enlaces accesibilidad

ARI, un robot de companyia per a persones grans que viuen soles

  • L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una prova pilot per millorar l'atenció de la gent gran
  • El robot pot detectar amb rapidesa situacions d'urgència sobrevinguda a dins de l'habitatge
  • ARI ajuda a mantenir la pauta adequada de medicació, respondre dubtes i donar conversa

Por
Mig centenar d'avis barcelonins provaran el robot social ARI durant el 2021

Mig centenar d'avis barcelonins que viuen sols provaran el robot social ARI (Assistent Robòtic Intel·ligent) durant 2021, segons ha anunciat avui l'ajuntament de Barcelona. Aquesta iniciativa forma part dels 40 projectes d'innovació social per als propers tres anys, que ha presentat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i que tindran una dotació pressupostària mínima de 13,5 milions d'euros.

Mig centenar d'ancians barcelonins provaran el robot social ARI

Ajudar a la gent gran que viu sola

L'objectiu principal del robot social ARI és ajudar a millorar l'atenció que reben les persones grans que viuen soles. A més, de servir per millorar la seva situació particular i també de les seves persones cuidadores. ARI no vol substituir cap dels serveis socials actuals, però pot ajudar a detectar amb rapidesa situacions d'urgència sobrevinguda a dins de l'habitatge, així com mantenir la pauta adequada de medicació o recordar dates d'interès, com una visita mèdica o resoldre dubtes concrets d'aquestes persones.

ARI, un robot per acompanyar les persones grans que viuen soles

ARI, un robot per acompanyar les persones grans que viuen soles

Proves en domicilis

Des de fa ja dos mesos, el robot ARI ha estat funcionant en tres habitatges diferents de la ciutat de Barcelona i durant les properes setmanes s'instal·larà en una desena de llars més. La previsió de l'ajuntament és que, un cop finalitzada aquesta primera prova pilot, el projecte s'estengui a 50 habitatges més. Actualment, a Barcelona viuen aproximadament unes 350.000 persones de més de 65 anys i 90.000 d'aquestes viuen soles.

Fundació Mobile Capital Barcelona

El projecte va sorgir ara fa dos anys en el marc de l'aliança 5G Barcelona i la convocatòria del repte 'Com millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la tecnologia', llançada per la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). L'empresa lleidatana Grup Saltó va rebre 100.000 euros de MW Capital per comprovar l'eficàcia d'aquest robot.